Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020
Συνταγές 25 Ιανουαρίου 2020

Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με τεκίλα (!)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εξαίσια συνταγή αυστηρά για ενήλικες - για τα παιδιά θα φτιάξουμε μπριζόλες λαδορίγανη.

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 25΄, Μαρινάρισμα: 2 ώρες, Ψήσιμο: 16΄-20΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

4 χοιρινές μπριζόλες από λαιμό (με κόκαλο), βάρους 200 γρ. η καθεμία
λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα

Για τη μαρινάδα

100 ml ελαιόλαδο
80 ml τεκίλα
100 ml χυμός λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
2 κουτ. σούπας κύμινο
1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
1/2 μάτσο φρέσκος κόλιανδρος (ή μαϊντανός), ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Διαδικασία

Μπριζόλες: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τις μπριζόλες σε βαθύ σκεύος και μαρινάρουμε για 2 ώρες.

Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.

Βάζουμε τις μπριζόλες στο ταψί μαζί με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθούν καλά εσωτερικά. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με ρύζι.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 115 φορές

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info(@)athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin

Δες