Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
elzh-CNendeitrusr
Συνταγές 08 Σεπτεμβρίου 2019

Πάστα με μελιτζάνες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εύκολο / Μερίδες: 4 / Προετοιμασία: 10' / Χρόνος: 20'



Υλικά

500 γρ. σπαγκέτι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
2 μελιτζάνες φλάσκες
4 μέτριες, ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού ή δυόσμου (ή μαϊντανού, αν δεν βρίσκουμε τα άλλα δύο), ψιλοκομμένα την τελευταία στιγμή
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
100 ml ελαιόλαδο

 

Διαδικασία

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και μετά σε μικρούς κύβους, τους οποίους αλατίζουμε και αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 10 λεπτά. Έτσι δεν θα απορροφήσουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα.

Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.

Ξεπλένουμε τους κύβους της μελιτζάνας, τους βάζουμε σε μια πετσέτα και τους πιέζουμε ώστε να στραγγίξουν καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τους τηγανίζουμε.

Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τα σπαγκέτι, αλατοπίπερο και το φρέσκο μυρωδικό. Κάνουμε ένα καλό αλλά προσεχτικό ανακάτεμα και σερβίρουμε αμέσως.

Γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα ή φέτα, τριμμένη με το χέρι.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 56 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo