Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018
Συνταγές 05 Νοεμβρίου 2018

Παλμιέ με μερέντα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προετοιμασία: 5΄, Ψήσιμο: 10΄


Υλικά για περίπου 40 κομμάτια

1 φύλλο σφολιάτα
6 κουτ. σούπας μερέντα
2 κουτ. σούπας φουντούκια ή αμύγδαλα, ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του ταψιού με λαδόκολλα.

Ανοίγουμε τη σφολιάτα και την απλώνουμε πάνω στη λαμαρίνα. Την αλείφουμε με τη μερέντα. Πασπαλίζουμε με τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ώστε να πάνε παντού.

Τυλίγουμε από τη μία πλευρά τη σφολιάτα σε ρολό μέχρι τη μέση. Στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά ώστε να συναντηθούν και να ενωθούν τα δύο ρολά στο κέντρο.

Αλείφουμε το σημείο της ένωσης με νερό, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

Κόβουμε σε λεπτές και ισόπαχες φέτες, τις οποίες απλώνουμε στο ταψί.

Ψήνουμε τα παλμιέ για 10 λεπτά.

Μυστικά

Δεν βάζουμε πολλή μερέντα γιατί ξεχειλίζει από τις άκρες της σφολιάτας και δεν είναι ωραία τα μπισκότα.
Μπορούμε και να παραλείψουμε τους ξηρούς καρπούς.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 58 φορές

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo