Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018
Συνταγές 24 Αυγούστου 2018

Παγωτό ροδάκινο με λουΐζα και lime

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΜΑΡΙΑ ΠΑΤΣΙΑ

Το ντουλάπι της τροφοαποθήκης είχε για κάποιο λόγο! γεμίσει με κομπόστες! Ούτε και θυμάμαι πως είχαν βρεθεί τόσες πολλές εκεί μέσα… Εν τω μεταξύ η ζέστη είχε ανάψει στη Λάρισα και μάλιστα ήταν οι πρώτες ζέστες που είναι πάντα ενοχλητικές γιατί δεν τις περιμένεις τόσο νωρίς… Ε, το μυαλό πήγε κατευθείαν στο παγωτό και για να μη σας τα πολυλογώ οι κομπόστες έγιναν ένα εύκολο και υπέροχο παγωτάκι!

Υλικά

3 κονσέρβες ροδάκινο κομπόστα (μικρές)

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο παγωμένο

1 μικρό γάλα εβαπορέ παγωμένο

2 κουτιά (250ml) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά από το ψυγείο

½ κούπα ζάχαρη άχνη

Ξύσμα από 3 lime

1 κουτ. της σούπας φρέσκια λουΐζα ψιλοκομμένη

DSC02734 1 Παγωτό ροδάκινο με λουΐζα και lime lazy placeholder

Διαδικασία

Αλέθουμε στο multi τις τρεις κονσέρβες ροδάκινο καλά.

Στο μίξερ ανακατεύουμε πολύ καλά το ζαχαρούχο, το εβαπορέ και τις κρέμες γάλακτος μαζί με την άχνη. Τα ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. Προσθέτουμε τον πουρέ από τα ροδάκινα και το ξύσμα με τη λουΐζα. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και είτε το βάζουμε στην παγωτομηχανή να παγώσει είτε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε που και που για να μην κρυσταλλώνει.

Όταν είναι τα ροδάκινα στην εποχή τους και έχουν ωριμάσει το δοκιμάζουμε και με φρέσκα στο βάρος που έχουν οι κομπόστες ( το καθαρό) και αυξάνουμε αν θέλουμε λίγο τη ζάχαρη άχνη.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 217 φορές

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo