Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018
Συνταγές 11 Ιανουαρίου 2018

Μοσχάρισιες μπριζόλες μαριναρισμένες με δεντρολίβανο, θυμάρι και σκόρδο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Υλικά

1.200γρ. (ή 4 τμχ) μοσχαρίσια μπριζόλα (κόντρα), χωρίς κόκαλο
Για τη μαρινάδα
½ ματσάκι δεντρολίβανο φρέσκο, μαδημένο
1 ματσάκι θυμάρι, μαδημένο
6 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
2 λεμόνια, το χυμό και το ξύσμα
1½ κούπα ελαιόλαδο
½ κουτ. σούπας πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

 

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία
Ρίχνετε και αναμιγνύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας στο μπλέντερ να γίνουν ενιαίο μίγμα.

Σκεπάζετε τις μπριζόλες με το μίγμα, φροντίζοντας να πάει πάνω-κάτω παντού και τις αφήνετε σκεπασμένες στο ψυγείο να μαριναριστούν για 4 ώρες.

Βγάζετε τις μπριζόλες από το σκεύος με τη μαρινάδα και τις αφήνετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τις σκουπίζετε από τη μαρινάδα, τις αλατίζετε και τις λαδώνετε ελαφρά.

Ψήνετε τις μαριναρισμένες μπριζόλες στη σχάρα (στο βαθμό της αρεσκείας σας) γυρνώντας τες πλευρά ανά 2 λεπτά. Συνοδεύετε το φαγητό σας με μια απλή πατατοσαλάτα από βρασμένη πατάτα, κρεμμυδάκι φρέσκο, λάδι, ξύδι λευκό, αλάτι, πιπέρι και μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 394 φορές

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info(@)athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo