Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018
Συνταγές 26 Μαρτίου 2018

Μίνι λουκανικοπιτάκια με ζύμη πρέτσελ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Και μια και μάθαμε την "τεχνική Μεϊγιάρντ" αποφασίσαμε να φτιάξουμε τα πιο εύκολα, γρήγορα και νόστιμα

μίνι πρέτσελ, με λουκάνικο. Ναι, μπορεί να σας φανεί πρόχειρο που χρησιμοποιούμε έτοιμη ζύμη, όμως θα δείτε πως το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Άλλωστε, το μυστικό δεν είναι απλά και μόνο στη ζύμη, αλλά στα "βαφτίσια" σε νερό με σόδα.

Υλικά (24 κομμάτια)

1/2 δόση ζύμη για πίτσα
1 πακέτο μικρά λουκανικάκια Φρανκφούρτης
80γρ σόδα
Χοντρό αλάτι
1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό

Προετοιμασία

Κόψε τη ζύμη σε κομμάτια και άνοιξε μακρόστενες λωρίδες, με φάρδος όσο το λουκάνικο και μήκος περίπου 15 εκ. Τυλίγουμε ένα, ένα τα λουκανικάκια.
Σε 4-5 ποτήρια νερό που βράζει, προσθέτουμε τη σόδα και ρίχνουμε τα πρετσελοπιτάκια λίγα, λίγα αφήνοντας στο νερό για 30 δεύτερα.
Μεταφέρουμε σε λαμαρίνα-ταψί. Αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε ένα, ένα με χοντρό αλάτι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC να πάρουν χρώμα, περίπου 10′ λεπτά. Τα πρέτσελ μαυρίζουν πολύ εξαιτίας του νερού και της σόδας.
Σέρβιρε με ότι σος θέλεις. Εμείς ανακατέψαμε γιαούρτι με λίγη μουστάρδα και του πήγαινε τρελά.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 388 φορές

Προσθήκη σχολίου

Το athens-dayandnight.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

Tel: 6942569789

info(@)athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo

News Letter