Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
Συνταγές 24 Σεπτεμβρίου 2019

Κριτσίνια με ελαιόλαδο, ντομάτα και ηλιόσπορο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εύκολο / Μερίδες: 40 - 50 κομμάτια / Προετοιμασία: 15΄ / Χρόνος: 15΄- 20΄


Υλικά

2 ντομάτες μέτριες, πολτοποιημένες
150 γρ. ηλιόσπορος
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
600 - 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. γλυκού αλάτι

 

Διαδικασία

Ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.

Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Στρώνουμε με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα.

Εναλλακτικά, τη βουτυρώνουμε. Πλάθουμε με τη ζύμη λεπτά κορδόνια, τα οποία αραδιάζουμε στη λαμαρίνα.

Αφήνουμε μια σχετική απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.

Ψήνουμε τα κριτσίνια στον αέρα για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Μυστικό: Αντί για ντομάτες, μπορούμε να βάλουμε 250-300 γρ. νόστιμα πομοντόρια

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 269 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

[email protected]

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube googleplus instagram linkedin

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo