Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018
Συνταγές 10 Ιουνίου 2018

Κρητική σοφεγάδα φούρνου με τυριά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στην αρχή της παραγωγής των λαχανικών δεν έβγαιναν ικανοποιητικές ποσότητες,

έτσι ώστε το κάθε είδος να μπορεί από μόνο του να στήσει κατσαρόλα. Οι νοικοκυράδες, λοιπόν, μάζευαν λίγα απ’ όλα για να γεμίσουν ένα ταψί. Οπότε, αν και πολύ νόστιμο, εκείνα τα χρόνια ήταν πιο πολύ αναγκαστική επιλογή.

 

Υλικά
2 τσακώνικες μελιτζάνες
3 κολοκύθια
1 πιπεριά πράσινη κέρατο
1 πιπεριά κόκκινη
100γρ. βλίτα
3 πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
3 κρεμμύδια φρέσκα
2 κρεμμύδια ξερά
ελαιόλαδο
2 ντομάτες φρέσκες
150γρ. φασολάκια
150γρ. μπάμιες
1 ματσάκι μαϊντανό
3 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
½ ματσάκι δυόσμο
3 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο
2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια
2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο
200γρ. ξινομυζήθρα
100γρ. γραβιέρα

 

Διαδικασία
Κόβετε τα λαχανικά σε καρέ κομμάτια όπως και το μπριάμ και τα βλίτα τα ψιλοκόβετε μαζί με το μαϊντανό.

Βάζετε τα υλικά μας σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε μπόλικο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε μέχρι το λάδι να απλωθεί σε όλα τα λαχανικά σας.

Ψήνετε στο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά περίπου. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτετε την ξινομυζήθρα και τη γραβιέρα πάνω από τα λαχανικά.

Πηγή: olivemagazine.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 390 φορές

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

Tel: 6942569789

info(@)athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo