Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018
Συνταγές 02 Απριλίου 2018

Κουλουράκια Σμυρνέικα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Κλασική και αγαπημένη συνταγή, που δεν λείπει από κανένα σπίτι τις μέρες του Πάσχα.

Υλικά

500γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
100γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος
100γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη
1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
120γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
40γρ. (8 κουτ. σούπας) κονιάκ
5 κουτ. σούπας αλισίβα
1 αυγό για άλειμμα στο τέλος

 

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία
Ανακατεύετε 2 ½ φλιτζ. τσαγιού από το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις με το Μπέικιν Πάουντερ.

Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο γάλακτος και τη μαργαρίνη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτετε τη ζάχαρη και μετά το κονιάκ και την αλυσίβα.

Τελευταία ρίχνετε όλο το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.

Την αφήνετε μια ώρα να ξεκουραστεί και πλάθετε τα κουλουράκια. Αλείφετε με το αυγό.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στον αέρα για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 371 φορές

Προσθήκη σχολίου

Το athens-dayandnight.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

Tel: 6942569789

info(@)athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo

News Letter