Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
Συνταγές 02 Απριλίου 2018

Κουλουράκια Σμυρνέικα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Κλασική και αγαπημένη συνταγή, που δεν λείπει από κανένα σπίτι τις μέρες του Πάσχα.

Υλικά

500γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
100γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος
100γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη
1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
120γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
40γρ. (8 κουτ. σούπας) κονιάκ
5 κουτ. σούπας αλισίβα
1 αυγό για άλειμμα στο τέλος

 

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία
Ανακατεύετε 2 ½ φλιτζ. τσαγιού από το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις με το Μπέικιν Πάουντερ.

Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο γάλακτος και τη μαργαρίνη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτετε τη ζάχαρη και μετά το κονιάκ και την αλυσίβα.

Τελευταία ρίχνετε όλο το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.

Την αφήνετε μια ώρα να ξεκουραστεί και πλάθετε τα κουλουράκια. Αλείφετε με το αυγό.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στον αέρα για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 410 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo