Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
elzh-CNendeitrusr
Συνταγές 25 Φεβρουαρίου 2016

Κοτόπουλο με ανανά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Κλασικό της ασιατικής κουζίνας, αυτό το φαγητό γνώρισε μεγάλες δόξες στην Ελλάδα στη δεκαετία του ’90.

Γίνεται γρήγορα και εύκολα και όλοι το λατρεύουν. Στις βιαστικές μέρες που ζούμε, ευκαιρία να το ξαναθυμηθούμε.

Υλικά

2 φιλέτα κοτόπουλο, σε χοντρές ροδέλες
5 φέτες ανανά φρέσκο ή από κονσέρβα, σε κυβάκια
1 πιπεριά πράσινη, σε χοντρά καρέ
1 πιπεριά κίτρινη, σε χοντρά καρέ
1 πιπεριά κόκκινη, σε χοντρά καρέ
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 κρεμμύδι σε μεγάλα καρέ
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ή κόλιανδρο φρέσκο
1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
2 κουτ. γλυκού σόγια σος
5 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
3 κουτ. γλυκού ξίδι βαλσαμικό
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το κορν φλάουρ με τη σόγια σος. Περνάτε το κοτόπουλο από το μίγμα. Το αφήνετε για είκοσι λεπτά στο ψυγείο. Το στραγγίζετε και το στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.
Βήμα 2

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι πάρα πολύ καλά μέχρι να κάψει. Στη συνέχεια ρίχνετε το λάδι, αμέσως μετά το κοτόπουλο και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και συνεχίζετε για μισό λεπτό το σοτάρισμα. Συνεχίζετε ρίχνοντας και το σκόρδο. Ανακατεύετε για λίγο ακόμα.
Βήμα 3

Ρίχνετε τη σόγια από το μαρινάρισμα, το βαλσαμικό ξίδι, τη ζάχαρη, το λεμόνι και λίγο αλάτι και ανακατεύετε συνεχώς για άλλο μισό λεπτό.
Βήμα 4

Πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τον ανανά και τον μαϊντανό ή το κόλιανδρο. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και συνοδεύετε με λευκό ρύζι μπασμάτι.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 1585 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo