Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
elzh-CNendeitrusr
Συνταγές 24 Ιουνίου 2019

Επιδόρπιο γιαουρτιού με μουστοκούλουρο και φιστίκια

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄

Υλικά για 10 - 12 μερίδες:

900 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
το ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι
ο χυμός από 1/2 μέτριο λεμόνι
250 γρ. μουστοκούλουρα, κατά προτίμηση σκληρά και τραγανά (αλεσμένα στο μπλέντερ ή στο μούλτι σε σκόνη)
120 γρ. ψίχα από φιστίκια Αιγίνης, ανάλατη (αλεσμένα στο μπλέντερ ή στο μούλτι σε σκόνη)

Για την αρωματισμένη ζάχαρη:

3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
20 φύλλα δυόσμου
4 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

Διαδικασία:

Αρωματισμένη ζάχαρη: Σε ένα γουδί ρίχνουμε τη ζάχαρη, το δυόσμο και το χυμό λεμονιού και τα κοπανίζουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος πολτός.

Επιδόρπιο γιαουρτιού: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε ελαφρώς, με μια σπάτουλα, το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, μέχρι να αναμειχθούν.

Σε ένα βαθύ και πλατύ μπολ σερβιρίσματος ή σε ένα μέτριο βαθύ πυρέξ ρίχνουμε τα μουστοκούλουρα, έτσι ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του πυθμένα. Απλώνουμε από πάνω το μείγμα γιαουρτιού και το στρώνουμε ομοιόμορφα.

Με ένα μικρό κουτάλι σκορπίζουμε σε διάφορα σημεία τον πολτό αρωματισμένης ζάχαρης και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τα φιστίκια Αιγίνης.

Σερβίρουμε αμέσως ή διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή του σερβιρίσματος.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 128 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo