Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019
elzh-CNendeitrusr
Συνταγές 04 Φεβρουαρίου 2019

Ατομικά σουφλέ σοκολάτας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προετοιμασία: 25΄, Ψήσιμο: 15΄


Υλικά για 6 μερίδες

250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη + λίγο για τα φορμάκια
220 γρ. κουβερτούρα
6 αυγά
1½ κούπα ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο, για τα φορμάκια

 

Διαδικασία

Τεμαχίζουμε το βούτυρο και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο κατσαρολάκι.

Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε τα δύο υλικά ανακατεύοντας συνεχώς. Αν φοβόμαστε μήπως αρπάξουν ή δεν θέλουμε να τα έχουμε πολλή έννοια, τα λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Ρίχνουμε λίγο-λίγο το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το κονιάκ και τελευταίο το αλεύρι σε 3-4 δόσεις.

Χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια βουτυρωμένα και αλευρωμένα.

Ψήνουμε τα σουφλέ στους 180° C για περίπου 15 λεπτά. Η Σοφία συνηθίζει να μην προθερμαίνει τον φούρνο και να χρησιμοποιεί τη λειτουργία του αέρα. Το γλυκό κάνει παχιά κρούστα, αλλά στο εσωτερικό του μένει ρευστό.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 420 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo