Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019
Περιβάλλον 09 Φεβρουαρίου 2018

Οι πορτοκαλί κροκόδειλοι που ζουν στο απόλυτο σκοτάδι και εξελίσσονται σε ένα νέο είδος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το δίκτυο των σπηλαίων της Γκαμπόν στην κεντροδυτική Αφρική είναι στα σίγουρα ένα αφιλόξενο μέρος

, καθώς επικρατούν η ζέστη αλλά και το απόλυτο σκοτάδι. "Μοιάζει με υγρή λάσπη", λέει ο σπηλαιολόγος Olivier Testa, "δεν είναι όμως λάσπη. Είναι ακαθαρσίες νυχτερίδων".

Σ' αυτό το περιβάλλον οι επιστήμονες ήρθαν αντιμέτωποι με τον πορτοκαλί κροκόδειλο. Πρόκειται για έναν "κροκόδειλο-νάνο" που τρέφεται με νυχτερίδες και οι επιστήμονες θεωρούν πως εξελίσσεται σε ένα νέο είδος καθώς έχει αναπτύξει ένα εντελώς ιδιοσυγκρασιακό γενετικό αποτύπωμα από τους υπόλοιπους. "Το σχήμα των κεφαλιών τους είναι πιο αρχαϊκό, τα φρύδια τους πολύ πιο έντονα και ο απλότυπός τους έχει βρεθεί σε σπηλιές στην Abanda και πουθενά αλλού" αναφέρει ο αρχαιολόγος Oslisly.

Όσο για το μοναδικό πορτοκαλί τους χρώμα οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε ασφαλή συμπεράσματα ωστόσο η επικρατέστερη θεωρία είναι πως το δέρμα τους δέχεται "επίθεση" από το τοξικό περιβάλλον που ζουν και τα περιττώματα των νυχτερίδων με αποτέλεσμα να αλλάζει χρώμα.

«Οι κροκόδειλοι κανονικά ζουν σε υγρούς τόπους. Αυτοί εδώ όμως ζουν μέσα στην κοπριά, η οποία αποτελεί ένα αρκετά άγριο περιβάλλον. Μία "χημική επίθεση" γίνεται στο δέρμα τους με αποτέλεσμα να το ξασπρίζει. Όμως δεν έχουμε τα μέσα για να το αποδείξουμε όλο αυτό» λέει ο Testa.

Πηγή: nationalgeographic

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 244 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo