Τρίτη, 13 Απριλίου 2021
Παιδί 16 Μαρτίου 2021

Κλινική μελέτη του εμβολίου mRNA που ανέπτυξε σε βρέφη και παιδιά ξεκίνησε η Moderna

Κλινική μελέτη του εμβολίου mRNA που ανέπτυξε σε βρέφη και παιδιά ξεκίνησε η Moderna Κλινική μελέτη του εμβολίου mRNA που ανέπτυξε σε βρέφη και παιδιά ξεκίνησε η Moderna Κλινική μελέτη του εμβολίου mRNA που ανέπτυξε σε βρέφη και παιδιά ξεκίνησε η Moderna
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

H αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ξεκίνησε κλινικές δοκιμές του εμβολίου mRNA που ανέπτυξε κατά της Covid-19 σε παιδιά ηλικίας από έξι μηνών έως 12 ετών.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στη δοκιμή σχεδιάζεται να συμμετάσχουν 6.750 παιδιά στις ΗΠΑ και τον Καναδά, τα οποία θα λάβουν δύο δόσεις του εμβολίου mRNA-1273 με μεσοδιάστημα 28 ημερών.

Σε ξεχωριστή κλινική μελέτη που άρχισε τον Δεκέμβριο, το εμβόλιο δοκιμάζεται σε εφήβους 12-18 ετών, αναφέρει το Reuters.

Το εμβόλιο έχει ήδη λάβει έγκριση για χρήση σε ενήλικες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.

Η νέα μελέτη σε παιδιά διενεργείται σε συνεργασία με το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) και την Αρχή Έρευνας Προηγμένης Βιοϊατρικής και Ανάπτυξης (BARDA).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Φάσης ΙΙΙ των δοκιμών σε ενήλικες, το εμβόλιο της Moderna προσφέρει αποτελεσματικότητα 94% στην πρόληψη της μέτριας έως σοβαρής Covid-19.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 177 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin