Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
elzh-CNendeitrusr
Οικονομία 02 Αυγούστου 2018

ICAP: Ανάκαμψη για τον κλάδο των ιδιωτικών υπηρεσιών ασφαλείας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε πορεία ανάκαμψης εισήλθε ο κλάδος των Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας το 2017

, περιορίζοντας εν μέρει τις μεγάλες απώλειες που υπέστη την περίοδο 2011-2014, όπως επισημαίνεται στην τελευταία έκδοση της σχετικής κλαδικής μελέτης που εκπόνησε η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group Α.Ε.

H ανοδική πορεία του εκτιμάται ότι θα συνεχισθεί και την τριετία 2018-2020 με ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 2,5% περίπου.

Μείωση παρουσίασε ο κλάδος εισαγωγής ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας την περίοδο 2011-2014, ενώ το 2016 και το 2017 παρουσίασε σημαντική αύξηση κατά 3,8% και 5,2% αντίστοιχα.

Όπως σημειώνει η ICAP, η ελληνική αγορά των Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας χαρακτηρίζεται από την παρουσία λίγων μεγάλων εταιρειών, ενώ η πλειοψηφία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο είναι μικρού μεγέθους. Το εύρος των υπηρεσιών και προϊόντων που προσφέρει η κάθε επιχείρηση ποικίλει, ανάλογα με το μέγεθος και τη δυναμικότητά της, το βαθμό εξειδίκευσης σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία υπηρεσιών, καθώς και το βαθμό συνεργασίας της με άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας διαθέτουν δίκτυα αποκλειστικών αντιπροσώπων στην περιφέρεια, πετυχαίνοντας έτσι πληρέστερη γεωγραφική κάλυψη της αγοράς, προσφέροντας παράλληλα και ευρύτερη γκάμα υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον Senior Consultant Οικονομικών Μελετών της ICAP Group, Ν. Ταβουλάρη, ο οποίος επιμελήθηκε της συγκεκριμένης έκδοσης, η εγκληματικότητα είναι ο κυριότερος παράγοντας που διαμορφώνει τη ζήτηση των ιδιωτικών υπηρεσιών και των συστημάτων ασφαλείας. Τα φαινόμενα εγκληματικότητας οποιασδήποτε μορφής, δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες, ωθώντας τους στην αναζήτηση επιπλέον προστασίας, πέραν αυτής που προσφέρουν οι κρατικές υπηρεσίες. Άλλοι σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη ζήτηση για τις εξεταζόμενες υπηρεσίες και προϊόντα, είναι οι εξής:

Η εξέλιξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς οι ιδρύσεις νέων επιχειρήσεων, όπως και οι επεκτάσεις των παλαιοτέρων, δημιουργούν αυξημένες ανάγκες για υπηρεσίες φύλαξης και επιτήρησης, χρηματαποστολές κλπ.
Η κατασκευή και λειτουργία μεγάλων έργων (όπως π.χ. το Αττικό Μετρό).
Η διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων όπως φεστιβάλ, συναυλίες, εκθέσεις, συνέδρια κλπ.
Τα φαινόμενα τρομοκρατίας, κυρίως λόγω και της «έξαρσης» των σχετικών κρουσμάτων σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο.

Όπως τονίζεται στη μελέτη, εκτιμάται ότι το 65% της ζήτησης για τις υπηρεσίες του κλάδου προήλθε από τον ιδιωτικό τομέα (επιχειρήσεις, εμπορικά κέντρα κλπ) το 2016, ενώ ο δημόσιος τομέας (σχολεία, χώροι δημοσίων έργων, οργανισμοί κ.ά), κάλυψε το 25% της ζήτησης το ίδιο έτος. Το 7% προήλθε από τις τράπεζες και το 3% από λοιπούς (φυσικά πρόσωπα κ.ά.).

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 795 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo