Τετάρτη, 22 Μαϊος 2019
Μουσικά Νέα 23 Νοεμβρίου 2018

Bunta Planedo Proudly present their first single “Το Κύμα”

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στη διεθνή γλώσσα esperando bunta planedo σημαίνει πολύχρωμος πλανήτης.

Και το πνεύμα αυτής της γλώσσας, πνεύμα ενότητας και ισότητας, κουβαλάνε και οι μουσικές των Bunta Planedo. Κάθε χρώμα δέρματος, κάθε ηχόχρωμα, κάθε επιλογή ανθρώπινη γίνεται νότα τους. Σ’ αυτόν τον πλανήτη αντί για υπερθέρμανση και πυρηνικά, το κοινό κάθε ζωντανής εμφάνισης «κινδυνεύει» μόνο από υπερβολική δόση μουσικής και εκρήξεις ρυθμού. Πρωτότυπα μουσικά μονοπάτια και διασκευές έκπληξη, Αφρική και Βαλκάνια, trap και ταξίμια, όλα συναντιούνται πάνω του κι αρμονικά τον γεμίζουν χρώμα!
Όπως κι η Γη , ο Bunta Planedo είναι σύνθεση τεσσάρων στοιχείων ( νερό, γη, αέρας και φωτιά).
Ο Μανώλης Αφολάνιο, γνωστός ως Mc Yinka , είναι το πρώτο του στοιχείο, ένας μουσικός χείμαρρος. Όσοι τον έχουν δει επί σκηνής, δε χρειάζονται καμιά περαιτέρω περιγραφή. Τραγουδά, συνθέτει, γράφει στίχους και ξέρει πολύ καλά να βγάζει «το καλύτερο» από μέσα σας σε κάθε live. Δίνει στον πλανήτη μας την ακαταπόνητη αγάπη του για τη μουσική από τα drum N’ bass parties , όπου ξεκίνησε να ραπάρει, μέχρι τη συνεργασία του με τους Imam Baildi, κι από τους Street Buzz μέχρι τα προσωπικά του project Urbanix και Fuzics. Ένα ποτάμι ήχων από soul και afro, μέχρι dubstep reggae και ηλεκτρονικούς.

Ό,τι είναι για όλους μας η γη, είναι για τη μουσική ο ρυθμός. Πάνω στο δικό του έδαφος στήνει τις μελωδίες του ο Dj Tyler (Σάββας Κουτσίδης). Κοντά είκοσι χρόνια τώρα με αγαπημένη ασχολία να ψάχνει samples, είναι το μουσικό μυαλό πίσω από τις επιτυχίες των Professional Sinnerz και πολλών άλλων που είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του. Εναλλακτικός, πειραματικός, σταθερά καλλιτεχνικά άρτιος, είναι ο solid rock του Bunta Planedo.

Το μουσικό άνεμο στον πλανήτη μας φέρνει ένα παιδί – θαύμα των πνευστών , ο Γιάννης Δίσκος. Μέλος και αυτός των Imam Baildi και από τους ιδρυτές των Chouska Ensemble. Οι δισκογραφικές του συνεργασίες είναι ενδεικτικές της μουσικής του ποιότητας και του τι μπορεί να κάνει – αυτά που δεν μπορεί δεν τα έχουμε βρει ακόμα - από Μαζωνάκη μέχρι Κραουνάκη, κι από Χάρη Κωστόπουλο μέχρι …Bunta Planedo.
Τελευταία η φωτιά… Αυτή τη βάζουμε μαζί σε κάθε ζωντανή εμφάνιση των Bunta Planedo. Σε ένα πολύχρωμο πλανήτη που χωράμε όλοι.

Photo Credits: Copyright © by Sofia Camplioni
Official Hyperlinks
Official Facebook Page: https://www.facebook.com/Bunta-Planedo-279579632777878/
Official You Tube Page: https://www.youtube.com/channel/UC-45LLcnzl0jqRl9F7p7SnA
Official BandCamp Page: https://buntaplanedo.bandcamp.com

 

Bunta Planedo

Proudly present their first single

“Το Κύμα”


Αφεθείτε στο «Κύμα» ενός πολύχρωμου πλανήτη
Το πρώτο βίντεο κλιπ των Bunta Planedo είναι γεγονός και θα «αγγίξει» την καρδιά σας
Με εγγύηση ποιότητας #Unboxholics!
Το μουσικό ταξίδι των Bunta Planedo έχει ξεκινήσει δύο μήνες τώρα με ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις και φεστιβαλικές σκηνές της χώρας. Έφτασε όμως η στιγμή και για την πρώτη τους εμφάνιση στη μεγάλη σκηνή του διαδικτύου με ένα τραγούδι που ήδη αγαπήθηκε και χορεύτηκε πολύ. Το Κύμα έρχεται να σας ξεσηκώσει κρατώντας όσο καλοκαίρι χρειάζεται για να βγάλουμε το χειμώνα ή -για τους χειμωνιάτικους τύπους- όση δροσιά χρειάζεται να κρατήσει τη μέρα μας.
Σε στίχους Mc Yinca και μουσική Γιάννη Δισκου, Dj Tyler, με special featuring των Unboxholics Team και σκηνοθεσία Nonsap Visuals, το Κύμα θέλει να μας κερδίσει φέρνοντας χρώμα στις καρδίες μας… More on screen!
Video credits:

Director/DOP: Νώντας Σαπίδης [Non Sap Visuals]
Οργάνωση παραγωγής: Αλέξανδρος Σαλαμές - Ζαχαρίας Σπανός
Mix-Master: Σωτήρης Νούκας, Underground Studio Thessaloniki
Brass Recording: Σωτήρης Τσακανίκας Andama Records Studio
Vocal Recording: EnD Productions

Official Hyperlinks
VideoClip - Το Κύμα: https://www.youtube.com/watch?v=kXTcCDN49kU
Spotify Link - Το Κύμα: https://open.spotify.com/album/73bMKWWDN7GcIHM72LfpUt?si=sLBQXrQWQx2dTvpvRArQ1Q&fbclid=IwAR1jplzIB-Ocd7bijGZ2T51RFZhz-O1zQdwZNZjihn9Hkf60QBLS4Yr113E

itunes Link - Το Κύμα: https://itunes.apple.com/gr/album/to-kyma

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 559 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo