Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019
Lives 17 Μαρτίου 2016

«Τιμώντας τους δασκάλους»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Κυριακή 20 Μαρτίου: «Τιμώντας τους δασκάλους»

Το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», σεβόμενο την παράδοση και τους καλλιτέχνες που διασώζουν

τη μουσική μας κληρονομιά, τιμά τους δασκάλους της μικρασιάτικης μουσικής, Νίκο και την Γιασεμή Σαραγούδα, φιλοξενώντας τους με μεγάλη χαρά στη μουσική του σκηνή την Κυριακή 20 Μαρτίου, στις 15.00΄ το μεσημέρι. Μαζί τους, ο σπουδαίος σολίστας στο ούτι Χρίστος Τσιαμούλης, ο Πάνος Δημητρακόπουλος στο κανονάκι και ο Ανδρέας Παππάς στα κρουστά.
Ο Νίκος Σαραγούδας πρωτοέπιασε στα χέρια του ούτι σε ηλικία 40 ετών. Το λάτρεψε και ξεκίνησε ένα δρόμο μοναχικό, κόντρα στις προσταγές της μόδας της εποχής. Έμαθε μόνος του, με τη βοήθεια της συζύγου του, Γιασεμής, μαζί με την οποία σιγά-σιγά έφτιαξαν ένα ρεπερτόριο κυρίως με μικρασιάτικα τραγούδια, ακόμη τότε όχι τόσο ευρέως διαδεδομένα. Από τότε, ό, τι έκανε το έκανε για να προωθήσει και να αναδείξει το ούτι. Και να διαδώσει, πάντα μαζί με τη Γιασεμή, τη μικρασιάτικη μουσική. Πλέον θεωρούνται θρύλοι, αυθεντίες του είδους, που, όμως, υπηρετούν ταπεινά και με απόλυτο σεβασμό.
Είσοδος: Τραπέζι: 5,00 ευρώ/άτομο συν ελάχιστη κατανάλωση 15,00 ευρώ/άτομο. Μπαρ: Ελεύθερη είσοδος. Σε συγκεκριμένα τραπέζια, από τα οποία η οπτική επαφή με τη σκηνή δεν είναι άμεση, δεν υπάρχει επιβάρυνση εισιτηρίου, ούτε ελάχιστη κατανάλωση. Πληροφορίες στο σύνδεσμο: http://peran.gr/mousiko-imerologio/675-/event_details. (Για παιδιά κάτω των οκτώ ετών δεν ισχύει η
ελάχιστη κατανάλωση και η είσοδος είναι ελεύθερη.)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 1636 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo