Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017
elzh-CNenfrdeites
vero
Lives 22 Νοεμβρίου 2016

Ο Ψαραντώνης τραγουδάει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Ο Ψαραντώνης τραγουδάει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Για δύο αξέχαστες βραδιές, στις 2 και 3 Δεκεμβρίου


Ο ξεχωριστός καλλιτέχνης που ακούει στο όνομα Ψαραντώνης θα βρεθεί στις αρχές Δεκεμβρίου για δυο βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, όπου θα πραγματώσει μία μουσική παράσταση, που θα περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια από ολόκληρη την δισκογραφία του, καθώς και ανέκδοτα αποσπάσματα από το δίσκο που ηχογραφεί με τον τίτλο «Ο Ερωτόκριτος».

Νέος και πανάρχαιος συνάμα, ο Ψαραντώνης, με τη δύναμή του στον αυτοσχεδιασμό, κατορθώνει να δημιουργεί την ατμόσφαιρα του δέους, της ταραχής και του ρίγους, όπως ακριβώς οι μεγάλοι μουσικοί της τζαζ.

Βαθύς γνώστης και πραγματικός λάτρης της παράδοσης μα και από τη φύση του απείθαρχος, απρόοπτος και αποκαλυπτικός, ο Ψαραντώνης θεωρείται σήμερα ως ο τολμηρός αλλά συγχρόνως και στοχαστικός ανανεωτής της παράδοσης.

Στην Ελλάδα, ανάμεσα στους πρώτους που τον ανακαλύπτουν είναι ο Μάνος Χατζιδάκις, ο οποίος θεσπίζοντας ένα ειδικό βραβείο για «μια ισχυρή και ιδιότυπη μουσική προσωπικότητα που παίζει λύρα και ονομάζεται Ψαραντώνης», τον βραβεύει ως τον «Πρώτο Λυράρη της Ελλάδας», στο Μουσικό Αύγουστο, που διοργανώνει το 1979.

Από το 1980 έως σήμερα έχει συμμετάσχει σε μεγάλα φεστιβάλ σε Ευρώπη, Αυστραλία και Αμερική, ενώ ήταν ο πρώτος Έλληνας που έπαιξε στο περίφημο φεστιβάλ All Tomorrow's Parties, στο Μάινχεντ (Αγγλία) το 2007. Δύο χρόνια αργότερα, το 2009, προσκαλείται για δεύτερη φορά στο All Tomorrow's Parties, στην Αυστραλία, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Nick Cave. Το 2014 ο Nick Cave συνεργάζεται με τον Ψαραντώνη στο soundtrack της πολυβραβευμένης ταινίας, Loin Des Hommes (Μακριά Από τους Ανθρώπους).

Ο Κρητικός αυτός γνήσιος καλλιτέχνης επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα τον Απρίλιο του 2015 από τους Λετονούς δημιουργούς του πολιτιστικού προγράμματος Mindpower/ Domasspēks, που εντάσσεται στις πολιτιστικές δραστηριότητες της Λετονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1η Ιανουαρίου - 30 Ιουνίου 2015) και το οποίο αποσκοπεί στο να γεφυρώσει πολιτιστικά τα Ευρωπαϊκά κράτη με την προεδρεύουσα χώρα.

Σήμερα, η ξακουστή λύρα του Ψαραντώνη εκτίθεται στο Musical Instrument Museum στο Φοίνιξ της Αριζόνα (ΗΠΑ), όπου και προβάλλεται βίντεο με τον ίδιο να παίζει λύρα.

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη
Ο Ψαραντώνης θα κάνει δύο εμφανίσεις, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 22.30
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 931 5600

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 1172 φορές

Προσθήκη σχολίου

Το athens-dayandnight.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Temenia

Διαβαστε Ακομα

Ρακομελάδικο

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc:Πύργος Αθηνών, 115 27

Tel: 6942569789

info(@)athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

News Letter