Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018
Lifestyle 22 Μαρτίου 2017

Ο γιος του Πάμπλο Εσκομπάρ στο Όλα: Θα τον διάλεγα 1000 φορές για πατέρα μου αλλά...

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Σεμπάστιαν Μαροκέν μίλησε για τη ζωή δίπλα στον μεγαλύτερο έμπορο ναρκωτικών

- Οι απόπειρες απαγωγής του, πώς πήγαν να τον σκοτώσουν σε συνάντηση με καρτέλ - «Δεν ήταν ήρωας» όπως θέλουν να τον παρουσιάσουν οι σειρές
Ο Σεμπάστιαν Μαροκέν, ο γιος του Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ, παραχώρησε μια συνέντευξη-ποταμό το βράδυ της Τρίτης στο ΌΛΑ Ξεκόλλα και τους Θέμο Αναστασιάδη και Δούκισσα Νομικού. Ο γιος του μεγαλύτερου εμπόρου ναρκωτικών μίλησε για τα χρόνια δίπλα στον πατέρα του, για τη θεωρία του ότι ο Εσκομπάρ «αυτοκτόνησε», για τις συναντήσεις που είχε με τα θύματα του πατέρα του, για μια συνάντηση στο Κάλι όπου πήγαινε για να τον σκοτώσουν αλλά και τη σύζυγό του.

«Ο Εσκομπάρ αγαπούσε την οικογένεια του, μου έδωσε τις καλύτερες συμβουλές και δεν ήθελε να γίνω σαν κι αυτόν. Δεν ήταν εύκολο αλλά έχω ανάμεικτες εμπειρίες. Η ευτυχία κράτησε 5 λεπτά και όλα τα άλλα ήταν βια» ξεκίνησε την αφήγηση της προσωπικής του ζωής ο Σεμπάστιαν Μαροκέν.

Έχω δει πολύ βια στη ζωή όπως και κάθε Κολομβιανός εξομολογήθηκε ο γιος του Πάμπλο Εσκομπάρ.

Εξήγησε ότι άλλαξε το όνομά του γιατί μόνο έτσι μπορούσε να ταξιδέψει διαφορετικά. Ωστόσο τόνισε ότι ο ίδιος είναι άνθρωπος της ειρήνης. «Ανέλαβα την ευθύνη να μιλήσω με όλους τους εχθρούς και με όλα τα θύματα του πατέρα μου και τους ζήτησα συγχώρεση γιατί πιστεύω ότι ειρηνικά μπορούμε να δουλέψουμε από κοινού για ένα καλύτερο μέλλον για τις οικογένειές μας» πρόσθεσε.

«Ανέλαβα την ηθική ευθύνη για τις ηθικές αμαρτίες του πατέρα μου. Υπήρξα μάρτυρας δολοφονιών αλλά δεν ζήτησα καμία» είπε για τη στάση του ενώ μιλώντας για τις επαφές με τα θύματα του πατέρα του είπε ότι «μου λένε πάντα ότι γνωρίζουν ότι δεν ευθύνομαι εγώ για τη δυστυχία τους».

Ο πατέρας μου έκανε πολλά άσχημα πράγματα αλλά έκανε και καλά πράγματα υποστήριξε ο Μαροκέν λέγοντας ότι ήταν ο καλύτερος πατέρας του αιώνα αλλά και ο πιο επικίνδυνος παράνομος.

Ειπε πάντως ότι δεν του αρέσει ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται σε τηλεοπτικές σειρές ο Εσκομπάρ καθώς ηρωποιούν τις πράξεις του και τον παρουσιάζουν ως ήρωα.

Αποκάλυψε ότι σε ηλικία επτα ετών του εξομολογήθηκε ότι είναι εγκληματίας και από εκεί και μετά του ανακοίνωνε τις απαγωγές και τις δολοφονίες που έκανε.

«Ο πατέρας μου ήταν πολύ φτωχός και δεν ήθελε ποτέ να ξεχάσει από πού ξεκίνησε. Είχε πει ωστόσο στους φίλους του ότι αν δεν βγάλω 1 εκατ. δολάρια μέχρι τα 30 μου θα αυτοκτονήσω».

Ο Εσκομπάρ, είπε ο Σεμπάστιαν Μαροκέν, ξεκίνησε με παραβάσεις της φορολογίας και συγχρόνως έκλεβε ταφόπλακες ενώ ασχολήθηκε με το εμπόριο ναρκωτικών όταν είδε τους Αμερικανούς που έρχονταν στην Κολομβία για να φέρουν ναρκωτικά στις ΗΠΑ. «Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός και έβγαλε πολλά λεφτά, γύρω στα 50-70 εκατ. δολάρια κάθε σαββατοκύριακο» είπε ο γιος του Πάμπλο Εσκομπάρ.

Μιλώντας για τη στιγμή που έμαθε για τον θάνατο του πατέρα μου είπε ότι τον ενημέρωσε μια δημοσιογράφος λίγα λεπτά μετά την τελευταία φορά που του μίλησε στο τηλέφωνο. Όπως είπε τότε η δημοσιογράφος επέμενε για μια δήλωση με τον ίδιο να απαντά ότι «θα τους σκοτώσω όλους».

Αποκάλυψε ότι ήταν αποφασισμένο να τον σκοτώσουν σε μια συνάντηση των καρτέλ στο Κάλι γιατί αμέσως μετά το θάνατο του πατέρα του είχε ορκιστεί εκδίκηση την οποία, όπως είπε, «πήρα πίσω μετά από 10 λεπτά ζητώντας συγγνώμη γιατί ήμουν εκτός εαυτού».

Εξήγησε ότι πήγε στη συνάντηση αυτή γιατί κάποιος του είπε ότι η μοναδική περίπτωση να μείνει ζωντανός ήταν να πάει εκεί. «Ένοιωθα νεκρός όταν μπήκα σε αυτό το πολυτελές διαμέρισμα στο Κάλι. Ήταν ημέρα και μέσα εκεί είδα τη γιαγιά μου που περίμενε να με σκοτώσουν για να πάρει ό,τι μου ανήκει. Μου είπαν να μην ανακατευτώ με το εμπόριο ναρκωτικών και ότι θα με καταδικάσουν σε φτώχεια γιατί όσο είχα λεφτά ήμουν κίνδυνο. Δώσαμε τα πάντα που είχε ο πατέρας μου σε αντικείμενα» είπε εκτιμώντας την αξία των αντικειμένων τότε σε 200 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως είπε επιχείρησαν 12 φορές να τον απαγάγουν περιγράφοντας ως πιο τρομακτική τη φορά που κάποιος πέταξε μια χειροβομβίδα στο αυτοκίνητο που βρισκόταν σε ηλικία 11 ετών.

«Όση βια άσκησε σε άλλους ο πατέρας μου, δεχθήκαμε και εμείς ως οικογένεια» είπε προσθέτοντας ότι του είχε μάθει τρόπους να επιβιώσει.

Είπε επίσης ότι μπορεί να ήταν κακός άνθρωπος αλλά αγαπούσε την οικογένεια

Αποκάλυψε ότι τον είδε να κλαίει όταν συναντήθηκαν για τελευταία φορά πριν να μπει ο ίδιος και η μητέρα του σε πρόγραμμα προστασίας.

Απαντώντας στο γιατί αυτός δεν ακολούθησε την ίδια πορεία το απέδωσε στην αγάπη από την οικογένειά του σε αντίθεση με ό,τι συνέβη με τους άλλους εγκληματίες και τους σωματοφύλακες του.

«Οι πιο σκληροί εγκληματίες ήταν οι νταντάδες μου» είπε χαριτολογώντας.

Επέμεινε στην εκδοχή του ότι ο πατέρας του «αυτοκτόνησε» επειδή η κυβέρνηση υποχρέωσε τον ίδιο και την οικογένεια του να επιστρέψει στην Κολομβία όπου τους ήθελαν νεκρούς οπότε ήταν σαν του έλεγαν ότι αν δεν πεθάνει θα σκοτώσουν την οικογένεια.

«Γι' αυτό άρχισε να μας παίρνει τηλέφωνα αν και μου έλεγε να μην ακουμπάω το τηλέφωνο γιατί θα πέθαινα (σ.σ. επειδή θα τον εντόπιζαν οι αρχές). Μας αποχαιρετούσε, κάθε φορά μας χαιρετούσε για τελευταία φορά» είπε ο κ. Μαροκέν.

«Τους άφησε να τον βρουν. Κανείς δεν μπορούσε να τον βρει» πρόσθεσε.

Μίλησε για το νέο βιβλίο που ετοιμάζει και στο οποίο αναφέρεται σε συνεργασία του Πάμπλο Εσκομπαρ με άνδρες της δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ σε μια «συνεργασία» εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως είπε τα χρόνια των σπουδών του τον βοήθησαν να ανακαλύψει ξανά τον εαυτό του. Μιλώντας για τα χρόνια μέχρι να ξεκινήσει τις σπουδές του είπε ότι έφυγαν αρχικά στη Μοζαμβίκη όπου ήταν πολύ δύσκολα και μετά στην Αργεντινή με νέα ονόματα. «Ζούσαμε με τα χρήματα των συγγενών της μητέρας μου. Χάρη στους εχθρούς μας και τα χρήματα που πήραν από εμάς μπορέσαμε να ξεκινήσουμε ως νέοι άνθρωποι» είπε για τα χρόνια αυτά.

«Δεν πήγαμε ποτέ σε ψυχολόγο. Έπρεπε μόνοι μας να λύσουμε τα προβλήματά μας» είπε ο κ. Μαροκέν εξηγώντας ότι δεν είχαμε ταμπού να μιλήσουμε για τον πατέρα μας και τις πράξεις του.

«Προτιμώ να τον θυμάμαι για την αγάπη μου» εξομολογήθηκε.

Υποστήριξε ότι ο Εσκομπάρ ήταν δημιούργημα και των αρχών λέγοντας ότι τους πρόσφερε χρήματα ή σφαίρες και οι περισσότεροι επέλεγαν τα χρήματα. «Όσοι δεν δέχθηκαν τα χρήματα τους σκότωνε».

Όπως είπε μετά τη δολοφονία του υπ. Δικαιοσύνης ο Πάμπλο Εσκομπάρ ζήτησε να κλείσει η επιχείρηση εμπορίας ναρκωτικών και να παραδοθεί αλλά αυτό δεν προχώρησε. Ωστόσο είπε ότι από κάποιο σημείο και μετά ο πατέρας του δεν μπορούσε να ξεφύγει από αυτό που είχε δημιουργήσει εκτός από τότε που παραδόθηκε σε μια φυλακή. «Αυτή ήταν η μοναδική φορά που με άκουσε όταν του είπα ότι είμαι κατά της βιας αλλά ακόμα και με τις αλλαγές που έγιναν δεν εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία».

Αποκάλυψε, δε, ότι για ένα μήνα έμεινε μαζί του στη φυλακή γιατί η αστυνομία του Μεντεγίν ήθελε να τον απαγάγει και ο μόνος ασφαλής χώρος ήταν η φυλακή.

Θα διάλεγα τον πατέρα μου 1000 φορές για την αγάπη που μου είχε

Όπως είπε η γυναίκα του ήξερε από την αρχή ποιος ήταν αλλά «είναι καμικάζι». «Της έδωσα τόσες αφορμές να με αφήσει αλλά έμεινε μαζί μου. Αποκήρυξε τα πάντα και έμεινε δίπλα μου» είπε για τη σύζυγό του.

Ερωτηθείς για τα χρήματα που πέρασαν από τα χέρια του είπε ότι «με τα χρήματα μπορείς να αγοράσεις τα πιο φτηνά πράγματα όχι τα πιο σημαντικά»

Ειπε ότι επέστρεψε στην Κολομβία για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια για να επισκεφθεί τον τάφο του πατέρα του αλλά «δεν αισθάνομαι άνετα να μείνω για περισσότερες από λίγες ημέρες εκεί».

«Πρέπει να ρίξουμε μια πιο διεισδυτική ματιά στη ζωή του πατέρα μου για να μάθουμε πώς μπορούμε να έχουμε ειρήνη» κατέληξε ο Σεμπάστιαν Μαροκέν.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 271 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo