Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018
Lifestyle 16 Ιανουαρίου 2016

Καρκίνο στο πάγκρεας είχε ο Ρίκμαν

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Το ανακάλυψε μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο
Μέσα σε λιγότερο από 5 μήνες από τη στιγμή που διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Αλαν Ρίκμαν, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Οπως μετέδωσαν σήμερα βρετανικά ΜΜΕ, ο διάσημος ηθοποιός υπέστη ένα μικρό εγκεφαλικό επεισόδιο τον Αύγουστο και όταν οι γιατροί άρχισαν να του κάνουν εξετάσεις εντόπισαν τον όγκο στο πάγκρεας. Ο Ρίκμαν είπε τα δυσάρεστα νέα μόνο στην οικογένειά του και σε μερικούς φίλους και προσπάθησε να συνεχίσει να εργάζεται χωρίς να δείχνει τι βιώνει. Μάλιστα τους τελευταίους μήνες της ζωής του, όχι μόνο δούλευε, αλλά έκανε και φιλανθρωπικό έργο για τους πρόσφυγες! Οι γείτονες του και άνθρωποι που τον έβλεπαν όλο αυτό τον καιρό έχουν πάθει σοκ με τον θάνατό του, καθώς λένε ότι η εμφάνιση του σε τίποτε δεν πρόδιδε την ασθένειά του.

Αλλοι διάσημοι που πέθαναν από καρκίνο στο πάγκρεας ήταν οι Στιβ Τζομπς, Πάτρικ Σουέιζ και Λουτσιάνο Παβαρότι.

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι από τις σοβαρότερες μορφές καρκίνου. Είναι η τέταρτη συχνότερη αιτία θανάτων λόγω καρκίνου παρά το γεγονός ότι αποτελεί μόνο 2% του συνόλου των καρκίνων που εκδηλώνονται κάθε χρόνο. Πρόκειται για μια ύπουλη, επιθετική και σχετικά σιωπηρή νόσο που σπάνια εμφανίζεται σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 45 χρόνων και προσβάλει άντρες και γυναίκες σε αναλογία 1,3:1. Η διάγνωση του είναι δύσκολη στα αρχικά στάδια γεγονός που επηρεάζει τη θεραπευτική αντιμετώπιση και την πρόγνωση. Κατά τη στιγμή της διάγνωσης 52% των ασθενών έχουν απομακρυσμένη νόσο και 26% έχουν περιοχική διασπορά.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 761 φορές
Τελευταία τροποποίηση στις 26 Ιανουαρίου 2016
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo