Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
Κοσμος 26 Σεπτεμβρίου 2021

Χιλιάδες βίζες για οδηγούς φορτηγών στην Βρετανία

Χιλιάδες βίζες για οδηγούς φορτηγών στην Βρετανία Χιλιάδες βίζες για οδηγούς φορτηγών στην Βρετανία Χιλιάδες βίζες για οδηγούς φορτηγών στην Βρετανία
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δέκα χιλιάδες πεντακόσιες βίζες έκτακτης ανάγκης θα εκδοθούν σε ξένους οδηγούς φορτηγών για την αντιμετώπιση της κρίσης των καυσίμων οι οποίες λήγουν την παραμονή των Χριστούγεννων προκαλώντας αντιδράσεις στους επιχειρηματίες που υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν οι σκηνές πανικού με τις μεγάλες ουρές στα πρατήρια καυσίμων, εικόνες που θυμίζουν την πετρελαϊκή κρίση του 1973 .

Εν τω μεταξύ, ο Μπόρις Τζόνσον θα υπογράψει προσωπικά ένα εκατομμύριο επιστολές καλώντας τους συνταξιούχους οδηγούς να επιστρέψουν στους δρόμους της Βρετανίας. Η κίνηση έρχεται εν μέσω έξαρσης αγορών πανικού στα πρατήρια καυσίμων και του αυξανόμενου φόβου μέσα στη Ντάουνινγκ Στριτ ότι πολλά ράφια των σούπερ μάρκετ θα μπορούσαν να παραμείνουν άδεια μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου.

Το Βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο έκρινε «ανεπαρκή» και βραχυπρόθεσμη, την κίνηση της βρετανικής κυβέρνησης ενώ η βρετανική κοινοπραξία λιανικής πώλησης δήλωσε ότι τα σούπερ μάρκετ χρειάζονται τουλάχιστον 15.000 επιπλέον οδηγούς για την περίοδο των Χριστουγέννων και ότι 5.000 θεωρήσεις «δεν αντιμετωπίζουν το τρέχον έλλειμμα».

Ο υπουργός Μεταφορών Γραντ Σαπς δήλωσε ότι οι αλλαγές, με τις θεωρήσεις να είναι διαθέσιμες από τον επόμενο μήνα, «θα διασφαλίσουν ότι οι προετοιμασίες παραμένουν σε καλό δρόμο» για την εορταστική περίοδο. Ωστόσο οι έμποροι λιανικής πώλησης είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι είχε μόλις 10 ημέρες για να σώσει τα Χριστούγεννα από μια «σημαντική αναστάτωση» λόγω του ελλείμματος περίπου 90.000 οδηγών στον τομέα των εμπορευμάτων.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 49 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin