Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022
Κοσμος 14 Ιανουαρίου 2022

Βρετανία-Πάρτι: Οι νέες αποκαλύψεις πλήττουν ακόμη περισσότερο το κύρος του βρετανού πρωθυπουργού

Βρετανία-Πάρτι: Οι νέες αποκαλύψεις πλήττουν ακόμη περισσότερο το κύρος του βρετανού πρωθυπουργού Βρετανία-Πάρτι: Οι νέες αποκαλύψεις πλήττουν ακόμη περισσότερο το κύρος του βρετανού πρωθυπουργού Βρετανία-Πάρτι: Οι νέες αποκαλύψεις πλήττουν ακόμη περισσότερο το κύρος του βρετανού πρωθυπουργού
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Βρετανία-Πάρτι: Οι νέες αποκαλύψεις πλήττουν ακόμη περισσότερο το κύρος του βρετανού πρωθυπουργού

Στην Βρετανία συγγνώμη ζήτησε από το παλάτι το πρωθυπουργικό γραφείο μετά την αποκάλυψη ότι μια μέρα πριν από την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου διοργανώθηκαν δύο αποχαιρετιστήρια πάρτι στους χώρους της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Είναι βαθιά λυπηρό το γεγονός ότι αυτό συνέβη σε ώρα εθνικού πένθους και το πρωθυπουργικό γραφείο ζήτησε συγνώμη από το Παλάτι», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Μπόρις Τζόνσον.

Τη νέα αποκάλυψη έκανε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Daily Telegraph και, όπως γράφει, τα δύο πάρτι πραγματοποιήθηκαν σε δύο διαφορετικά μέρη της πρωθυπουργικής κατοικίας για να αποχαιρετιστούν δύο εργαζόμενοι του πρωθυπουργικού γραφείου. Πρόκειται για τον τότε διευθυντή επικοινωνίας του βρετανού πρωθυπουργού, τον Τζέιμς Σλακ, και έναν από τους επίσημους φωτογράφους του Μπόρις Τζόνσον.

Και άλλες αποκαλύψεις

Αν και ο βρετανός πρωθυπουργός δεν ήταν παρών στις συγκεντρώσεις αυτές, καθώς βρισκόταν στην εξοχική του κατοικία, οι νέες αποκαλύψεις δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τη θέση του στην Ντάουνινγκ Στριτ, επισημαίνουν οι αναλυτές στο Λονδίνο. Μάλιστα εκτιμούν ότι θα ακολουθήσουν και άλλες σχετικές αποκαλύψεις.

Με αυτά και με τ’ άλλα ήδη στον δημόσιο διάλογο της χώρας έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την αντικατάσταση του Μπόρις Τζόνσον. Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ και η υπουργός Εξωτερικών Λία Τρας θεωρούνται πιθανοί διεκδικητές του χρίσματος.

Για να προχωρήσει η διαδικασία ανάδειξης νέου ηγέτη των Συντηρητικών θα πρέπει 54 βουλευτές του κόμματος να στείλουν επιστολή στην επιτροπή 1922 (αυτή που είναι υπεύθυνη για τις εσωκομματικές εκλογές), με την οποία θα ζητάνε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία εκλογής νέου ηγέτη.

Στις 16 Απριλίου, όταν έγιναν τα πάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία, υπήρχε απαγόρευση συγκέντρωσης ατόμων σε κλειστούς χώρους, ενώ την επόμενη μέρα έγινε εν μέσω εθνικού πένθους η κηδεία του από ημέρες νεκρού συζύγου της βασίλισσας. Ο Μπόρις Τζόνσον βρισκόταν στην εξοχική του κατοικία.

download-2

Ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας του πρωθυπουργού Τζέιμς Σλακ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει συγγνώμη για τα περιστατικά, για τα οποία αναλαμβάνει και την πλήρη ευθύνη, κατά τρόπον ώστε να φύγει οποιαδήποτε κηλίδα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο η αντιπολίτευση επιμένει ότι τα απανωτά περιστατικά αναδεικνύουν την κουλτούρα που έχει εισαγάγει στην πρωθυπουργία και στο γραφείο του ο κ. Τζόνσον, αψηφώντας όχι μόνο τους νόμους του κράτους αλλά και τους ηθικούς νόμους.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 44 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin