Τρίτη, 13 Απριλίου 2021
Κοσμος 03 Απριλίου 2021

Βρετανία – «Kill The Bill»: Δεκάδες διαδηλώσεις εναντίον του νομοσχεδίου για την αστυνόμευση

Βρετανία – «Kill The Bill»: Δεκάδες διαδηλώσεις εναντίον του νομοσχεδίου για την αστυνόμευση Βρετανία – «Kill The Bill»: Δεκάδες διαδηλώσεις εναντίον του νομοσχεδίου για την αστυνόμευση Βρετανία – «Kill The Bill»: Δεκάδες διαδηλώσεις εναντίον του νομοσχεδίου για την αστυνόμευση
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Σάββατο Πάσχα για Καθολικούς και Προτεστάντες χιλιάδες διαδηλωτές θα βγουν και πάλι στους δρόμους της Βρετανίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αυξάνει τις εξουσίες της αστυνομίας στις διαδηλώσεις.

“Σκοτώστε Το Νομοσχέδιο!” (Kill The Bill)

Αυτό είναι το μήνυμα που αντηχεί στους δρόμους ολόκληρης της Βρετανίας τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι διαδηλωτές απαιτούν την επανεξέταση ενός νομοσχεδίου για το έγκλημα και την αστυνόμευση που θα έδινε στην αστυνομία περισσότερη εξουσία για να αντιμετωπίσει μη βίαιες διαδηλώσεις.

Ο τρόπος με τον οποίο η αστυνομία μπορεί να χειριστεί τις μαζικές διαδηλώσεις έχει γίνει θέμα έντονης συζήτησης, ειδικά επειδή οι αξιωματικοί έχουν κατηγορηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβολικά επιθετικής καταστολής. Οι περιορισμοί της πανδημίας έχουν προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο σε ερωτήσεις σχετικά με τη σωστή ισορροπία μεταξύ του κράτους δικαίου και της προστασίας των πολιτικών ελευθεριών.

Η προτεινόμενη νομοθεσία έχει υποστεί έντονη κριτική τις τελευταίες εβδομάδες μετά τον θάνατο της Sarah Everard, της νεαρής γυναίκας που δολοφονήθηκε στο Λονδίνο αφού απήχθη ενώ περπατούσε το βράδι από ένα φιλικό σπίτι προς το σπίτι της, και μια επακόλουθη ολονύχτια τελετή προς τιμή της που διαλύθηκε βίαια από την αστυνομία.

Η οργάνωση Good Law Project, ένα βρετανικό παρατηρητήριο διακυβέρνησης, ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο «αποτελεί σοβαρή απειλή για το δικαίωμα διαμαρτυρίας» και ζήτησε την κατάργηση των τμημάτων της νομοθεσίας που ασχολείται με τις διαμαρτυρίες.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε στο πρώτο στάδιο του κοινοβουλίου και βρίσκεται στο στάδιο μελέτης από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή η οποία θα εισηγηθεί τυχόν τροποποιήσεις. Κατόπιν θα επιτρέψει στη Βουλή των Κοινοτήτων για ψήφιση, ωστόσο αυτή η διαδικασία αναβλήθηκε για αργότερα.

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 106 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin