Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
elzh-CNendeitrusr
Κοσμος 10 Απριλίου 2019

Βρετανία: Εκκένωση ναυπηγείου λόγω αναφοράς για βόμβα σε πυρηνικό υποβρύχιο

Βρετανία: Εκκένωση ναυπηγείου λόγω αναφοράς για βόμβα σε πυρηνικό υποβρύχιο Βρετανία: Εκκένωση ναυπηγείου λόγω αναφοράς για βόμβα σε πυρηνικό υποβρύχιο Βρετανία: Εκκένωση ναυπηγείου λόγω αναφοράς για βόμβα σε πυρηνικό υποβρύχιο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ναυπηγείο στο οποίο ναυπηγείται η νέα γενιά των πυρηνικών υποβρυχίων της Βρετανίας

εκκενώθηκε σήμερα, ωστόσο η ρυθμιστική αρχή για την πυρηνική ασφάλεια ανακοίνωσε πως δεν υπήρξε πυρηνικό επεισόδιο.

Ασθενοφόρα και αστυνομικοί βρίσκονται επιτόπου στο ναυπηγείο της εταιρείας ΒΑΕ Systems στο Μπάροου-ιν-Φέρνες, στη βορειοδυτική Αγγλία.

«Είμαστε συνδεδεμένοι με την ασφάλεια της εγκατάστασης της BAE Systems και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση» δήλωσε εκπρόσωπος του Office of Nuclear Regulation.

Η BAE ανακοίνωσε πως το Devonshire Dock Complex έκλεισε για προληπτικούς λόγους. «Προσωπικό, εργολάβοι και κάτοικοι ενημερώνονται» δήλωσε εκπρόσωπός της.

Ανώνυμη πηγή δήλωσε στη The Mail, μια έκδοση με έδρα το Μπάροου-ιν-Φέρνες που ήταν προηγουμένως γνωστή με την ονομασία North-West Evening Mail, πως το προσωπικό απομακρύνθηκε έπειτα από προειδοποίηση για βόμβα σε πυρηνικό υποβρύχιο κλάσης Astute.

Στο Μπάροου-ιν-Φέρνες ναυπηγείται η νέα γενιά τεσσάρων υποβρυχίων της κλάσης Dreadnought, ικανών να φέρουν βαλλιστικούς πυραύλους. Τα υποβρύχια αυτά θα αντικαταστήσουν τα σκάφη κλάσης Vanguard, που αποτελούν τη βάση της δύναμης πυρηνικής αποτροπής Trident του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα υποβρύχια κλάσης Dreadnought θα έχουν μήκος 153 μέτρα με εκτόπισμα 17.200 τόνων και θα φέρουν πυρηνικό αντιδραστήρα PWR3.

Οι εταιρείες BAE Systems, Rolls Royce και Babcock είναι οι κύριοι βιομηχανικοί εταίροι του προγράμματος Dreadnought, ύψους 31 δισεκατομμυρίων λιρών Αγγλίας (σχεδόν 36 εκατομμύρια ευρώ).

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 261 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo