Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
Κοσμος 14 Οκτωβρίου 2021

Τυφώνας στην Ελλάδα: Γερμανός μετεωρολόγος προειδοποιεί!

Τυφώνας στην Ελλάδα: Γερμανός μετεωρολόγος προειδοποιεί! Τυφώνας στην Ελλάδα: Γερμανός μετεωρολόγος προειδοποιεί! Τυφώνας στην Ελλάδα: Γερμανός μετεωρολόγος προειδοποιεί!
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Γερμανός μετεωρολόγος Ντόμινικ Γιούνγκ κάνει λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως τυφώνας, στον ευρωπαϊκό νότο, προειδοποιώντας για πλημμύρες ικανές να απειλήσουν ζωές.

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα wetter.net, ο Γερμανός μετεωρολόγος προειδοποιεί για τυφώνες και υδροσίφωνες στον νότο της Ιταλίας, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Κατά τόπους, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, αναμένει βροχοπτώσεις από 150 μέχρι 250 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο: «Πρόκειται για ακραία καιρικά φαινόμενα. Οι αναμενόμενες πλημμύρες ενδέχεται να απειλήσουν ακόμα και ζωές».

Ο Γερμανός ειδικός προειδοποιεί

O Γερμανός ειδικός προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες, αλλά και κατά τόπους τυφώνες, οι οποίοι ενδέχεται να προκαλέσουν μεγάλες υλικές ζημιές.

Την ώρα που πολλοί στη Γερμανία απολαμβάνουν τις πρώτες κρύες μέρες του φθινοπώρου γνωρίζοντας ότι ο καιρός θα βελτιωθεί και ότι οι θερμοκρασίες θα ανέβουν και πάλι, στον ευρωπαϊκό νότο επικρατούν αυτές τις μέρες ακραία καιρικά φαινόμενα.

Όπως εκτιμά ο Ντόμινικ Γιούνγκ, τα ακραία καιρικά φαινόμενα στον ευρωπαϊκό νότο και την Τουρκία θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

«Από την Ιταλία μέχρι την Ελλάδα και από την Κρήτη μέχρι την Τουρκία ένα βαρομετρικό χαμηλό προκαλεί ακραία καιρικά φαινόμενα. Ενδέχεται να σημειωθούν τυφώνες και υδροσίφωνες».

Εκτός αυτού αναμένει ισχυρές βροχοπτώσεις και προειδοποιεί κυρίως τους ταξιδιώτες, οι οποίοι ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για το εξωτερικό ή βρίσκονται ήδη σε χώρες όπως η Ελλάδα να ενημερωθούν αναλυτικά για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στον προορισμό ή τον τόπο παραμονής τους.

Δύσκολες καιρικές συνθήκες στον ευρωπαϊκό νότο

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος εξηγεί ότι οι δύσκολες καιρικές συνθήκες στον ευρωπαϊκό νότο συνδέονται με την καλοκαιρία τον Οκτώβριο στην κεντρική Ευρώπη.

«Στη περιοχή μας έχουμε σταθερά βαρομετρικά υψηλά και στον νότο της Ευρώπης και την περιοχή της Μεσογείου φθάνουν από τον Ατλαντικό τα βαρομετρικά χαμηλά».

Τέλη Σεπτεμβρίου ένας τυφώνας χτύπησε τα παράλια της Τοσκάνης στην Ιταλία. Φθάνοντας ταχύτητες 140 χιλιομέτρων οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν πλημμύρες και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Την ίδια περίοδο τυφώνας έπληξε, από τη μια στιγμή στην άλλη, την βορειοδυτική γερμανική πόλη του Κιέλου.

Όσο αφορά τη Γερμανία, ο Ντόμινικ Γιούγκ προβλέπει βελτίωση του καιρού τις επόμενες μέρες κάνοντας λόγο για ένα «χρυσό φθινόπωρο» με ηλιοφάνεια και σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Τη νύχτα ωστόσο, κατά τόπους οι θερμοκρασίες θα πέφτουν κάτω από το όριο των 5 βαθμών χωρίς να αποκλείεται ακόμα και παγετός.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 58 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin