Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
Κοσμος 01 Μαρτίου 2021

Τους άνω των 65 με υποκείμενα νοσήματα εμβολιάζει η Γαλλία με AstraZeneca

Τους άνω των 65 με υποκείμενα νοσήματα εμβολιάζει η Γαλλία με AstraZeneca Τους άνω των 65 με υποκείμενα νοσήματα εμβολιάζει η Γαλλία με AstraZeneca Τους άνω των 65 με υποκείμενα νοσήματα εμβολιάζει η Γαλλία με AstraZeneca
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Aλλαγή πορείας για το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας, που ανακοίνωσε ότι θα εμβολιάζονται και τα άτομα άνω των 65 ετών με υποκείμενα νοσήματα με το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Πρόκειται για ανατροπή προηγούμενης απόφασης για τη χρήση του μόνο σε νεότερες ηλικίες.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είπε ότι στο εξής όλοι οι άνθρωποι άνω των 50 ετών, «συμπεριλαμβανομένης και της ηλικιακής ομάδας 65-75», οι οποίοι πάσχουν «από αυτό που αποκαλούμε συννοσηρότητα, από ευπάθειες», θα μπορούν να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της AstraZeneca «στον θεράποντα γιατρό τους, στο νοσοκομείο που τους παρακολουθεί» ή «σε λίγες ημέρες, στα φαρμακεία».

Οι ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών θα συνεχίσουν να εμβολιάζονται μόνο με τα σκευάσματα των εταιρειών Pfizer και Moderna στα εμβολιαστικά κέντρα, πρόσθεσε ο υπουργός στις δηλώσεις που έκανε στη δημόσια τηλεόραση France 2.

Η Βρετανία, η πρώτη χώρα που έδωσε την έγκρισή της στο εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca, το χρησιμοποιεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 50 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin