Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
                             Διαφημιστείτε εδώ. Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας
Κοσμος 17 Σεπτεμβρίου 2020

Τηλεδιάσκεψη Μέρκελ-Ερντογάν για αποκλιμάκωση της έντασης στην Αν. Μεσόγειο

Τηλεδιάσκεψη Μέρκελ-Ερντογάν για αποκλιμάκωση της έντασης στην Αν. Μεσόγειο Τηλεδιάσκεψη Μέρκελ-Ερντογάν για αποκλιμάκωση της έντασης στην Αν. Μεσόγειο Τηλεδιάσκεψη Μέρκελ-Ερντογάν για αποκλιμάκωση της έντασης στην Αν. Μεσόγειο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τηλεδιάσκεψη Μέρκελ-Ερντογάν για αποκλιμάκωση της έντασης στην Αν. Μεσόγειο

Η τηλεδιάσκεψη Μέρκελ-Ερντογάν εντάσσεται στην μεσολαβητική προσπάθεια της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην ελληνο-τουρκική διένεξη με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Βήμα αποκλιμάκωσης θεωρεί το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως απάντησε στην ΕΡΤ, την αποχώρηση του Oruc Reis και την επιστροφή του στο λιμάνι της Αττάλειας. Και όσο γίνονται τέτοια βήματα τόσο ανοίγει ο δρόμος για να επιστρέψουν οι δύο χώρες στο τραπέζι του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης, και αυτό είναι πολύ σημαντικό ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 24-25 Σεπτεμβρίου, στην οποία θα τεθεί το ζήτημα των κυρώσεων για την παραβατική συμπεριφορά της.

Στο Συμβούλιο θα συζητηθεί βέβαια το σύνολο των ευρω-τουρκικών σχέσεων. Η Άνγκελα Μέρκελ μίλησε πρόσφατα για «καθήκον» των χωρών-μελών της ΕΕ να υποστηρίξουν τους «Έλληνες φίλους, όπου έχουν δίκιο». Ταυτόχρονα η Γερμανίδα Καγκελάριος θεωρεί αναγκαία μία «στρατηγική σχέση» της ΕΕ με την Τουρκία που παίζει κομβικό ρόλο στην αντιμετώπιση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

Επιδίωξη του Βερολίνου είναι Ελλάδα και Τουρκία να συμφωνήσουν πριν τη σύνοδο κορυφής ότι θα πιάσουν το νήμα των διερευνητικών επαφών εκεί που είχαν διακοπεί το 2016.

Ανταπόκριση-Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

www.ert.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 28 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin