Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
Κοσμος 26 Σεπτεμβρίου 2021

Συρία: Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις φιλότουρκων ανταρτών

Συρία: Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις φιλότουρκων ανταρτών Συρία: Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις φιλότουρκων ανταρτών Συρία: Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις φιλότουρκων ανταρτών
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συρία: Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις φιλότουρκων ανταρτών

Η Ρωσία δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει, τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία αντάρτες, στη βόρεια Συρία να εδραιωθούν στην περιοχή. Χθες αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας εξαπέλυσαν επιθέσεις και κατάφεραν πλήγματα εναντίον ανταρτών υποστηριζόμενων από την Τουρκία στο βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, ανέφερε μη κυβερνητική οργάνωση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι «ρωσικά μαχητικά εξαπέλυσαν τρεις επιδρομές εναντίον θέσεων φιλοτουρκικών οργανώσεων ανταρτών στην περιοχή Μπασοφάν, νοτιοδυτικά της πόλης Αφρίν», στην επαρχία του Χαλεπιού.

Ρωσικά μαχητικά έπληξαν επίσης θέσεις των ανταρτών στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χάμα, πρόσθεσε η ΜΚΟ. Δεν έκανε λόγο για απώλειες.

Από το 2018, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και αντάρτες προσκείμενοι σε αυτές κατέχουν τομείς στο βόρειο τμήμα του Χαλεπιού, στο πλαίσιο επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας της Άγκυρας εναντίον των κούρδων αυτονομιστών μαχητών στη Συρία.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 54 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin