Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022
Κοσμος 13 Ιανουαρίου 2022

Σερβία: Ο στρατός απομακρύνει τα χιόνια από τους δρόμους

Σερβία: Ο στρατός απομακρύνει τα χιόνια από τους δρόμους Σερβία: Ο στρατός απομακρύνει τα χιόνια από τους δρόμους Σερβία: Ο στρατός απομακρύνει τα χιόνια από τους δρόμους
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μέλη του Σερβικού Στρατού ασχολούνται με τον καθαρισμό χιονιού από τους δρόμους στους τομείς ευθύνης των μονάδων τους, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Ο Υπουργός Άμυνας, Δρ. Nebojsa Stefanovic, επεσήμανε ότι ο Σερβικός Στρατός είναι πάντα εκεί για να παρέχει βοήθεια όπου και όποτε χρειάζεται, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, την προσβασιμότητα του εδάφους ή τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Τα μέλη του στρατού ασχολούνται κυρίως με το να κρατήσουν ανοικτό το οδικό σύστημα στη Ζώνη Ασφάλειας Χερσαίου και την πρόσβαση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε δυσπρόσιτα ορεινά εδάφη, όπου σε ορισμένα σημεία το ύψος του χιονιού υπερβαίνει το ένα μέτρο.

Αυτό δημιουργεί επίσης συνθήκες για αδιάλειπτη και ασφαλή τροφοδοσία των μονάδων του Σερβικού Στρατού, αλλά και επιτρέπει στους κατοίκους ορεινών χωριών, για τους οποίους αυτοί οι δρόμοι είναι η μόνη σύνδεση με τον υπόλοιπο κόσμο, πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη και βασικά τρόφιμα, είπε η δήλωση.

Οι εργασίες εκτελούνται από μέλη των μηχανικών μονάδων του στρατού, οι οποίες, με καθημερινή προσπάθεια της εκκαθάριση των οδικών αξόνων με τη χρήση μηχανικών μέσων, βελτιώνουν την ικανότητά τους να εκτελούν ειδικές εργασίες.

Επιμέλεια – Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 51 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin