Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
Κοσμος 13 Οκτωβρίου 2021

Ρωσία: Σε επιχειρησιακή λειτουργία η πρώτη συστοιχία πυραύλων S-500

Ρωσία: Σε επιχειρησιακή λειτουργία η πρώτη συστοιχία πυραύλων S-500 Ρωσία: Σε επιχειρησιακή λειτουργία η πρώτη συστοιχία πυραύλων S-500 Ρωσία: Σε επιχειρησιακή λειτουργία η πρώτη συστοιχία πυραύλων S-500
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μόσχα, Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

“Το πρώτο σύνταγμα των προηγμένων ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-500 παραδόθηκε σε στρατιωτική μονάδα και πλέον φυλάει τον εναέριο χώρο της Μόσχας”.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε  στο TASS πηγή κοντά στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Η πηγή δεν διευκρίνισε ούτε την στρατιωτική μονάδα, ούτε και την ημερομηνία που οι S-500 τέθηκαν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Σύμφωνα με την πηγή, το δεύτερο σύνταγμα S-500 θα παραδοθεί στα ρωσικά στρατεύματα το πρώτο εξάμηνο του 2022. Η πηγή πρόσθεσε ότι επρόκειτο για «μακροπρόθεσμη σύμβαση».

Ο εναέριος χώρος πάνω από τη ρωσική πρωτεύουσα και την Κεντρική Βιομηχανική Περιοχή, φυλάσσεται από τον 15ο Στρατό Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (Ειδικού Σκοπού).

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ δήλωσε στις 16 Σεπτεμβρίου ότι το τελευταίο σύστημα αεράμυνας S-500 Prometey είχε ολοκληρώσει τις δοκιμές και οι πρώτοι εκτοξευτές παραδόθηκαν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Στις 20 Ιουλίου, το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι είχε δοκιμαστεί εναντίον ενός βαλλιστικού στόχου υψηλής ταχύτητας στο πεδίο δοκιμών Καπούστιν Γιαρ στη νότια Ρωσία.

Το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας πυραύλων S-500 το οποίο θα αντικαταστήσει τους S-400 παράγεται από το Almaz-Antey Concern και έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει όλα τα πιθανά μέσα αεροπορικής και διαστημικής επίθεσης από εχθρό, σε όλο το εύρος των υψών και ταχυτήτων.

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 50 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin