Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021
Κοσμος 13 Οκτωβρίου 2021

Πετρέλαιο: Σε ποιες χώρες πωλείται τζάμπα

Πετρέλαιο: Σε ποιες χώρες πωλείται τζάμπα Πετρέλαιο: Σε ποιες χώρες πωλείται τζάμπα Πετρέλαιο: Σε ποιες χώρες πωλείται τζάμπα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πετρέλαιο: Σε ποιες χώρες πωλείται τζάμπα

Και ενώ στην Ευρώπη οι τιμές στα καύσιμα έχουν πάρει την ανιούσα, υπάρχουν και κάποιες γωνιές της Γης όπου το diesel πωλείται τζάμπα. Δείτε το Top 10.

Με την τιμή του Μπρεντ πετρελαίου να έχει ξεπεράσει τις τελευταίες ημέρες τα 80 δολάρια Αμερικής ανά βαρέλι, ανάλογη άνοδο έχουν δει και οι τιμές των καυσίμων σε όλο τον κόσμο, φυσικά και στην Ευρώπη, με διαρκείς ανατιμήσεις που έρχονται σχεδόν κάθε μερικές ημέρες.

Υπάρχουν ωστόσο και κάποιες χώρες όπου η τιμή του πετρελαίου κίνησης βρίσκεται σε εντυπωσιακά χαμηλές τιμές, τόσο χαμηλές που μπορεί να κάνει αρκετούς να ζηλέψουν, τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως.

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στον πίνακα που ακολουθεί, υπάρχει μια χώρα όπου το πετρέλαιο κίνησης πωλείται σε αδιανόητα χαμηλή τιμή, πολύ χαμηλότερη από όσο κοστίζει να αγοράσει κανείς ένα.. μπουκάλι νερό. Πρόκειται για τη Βενεζουέλα που βιώνει την πιο βαθιά οικονομική κρίση στην ιστορία της όντας ωστόσο η χώρα με τα μεγαλύτερα επιβεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο. Στη Βενεζουέλα η μέση τιμή για ένα λίτρο πετρελαίου φτάνει μόλις στο 0,10 Μπολιβάρ Βενεζουέλας όταν ένα Ευρώ αντιστοιχεί σε… 284.719 Μπολίβαρ!

Στη δεύτερη θέση έρχεται το Ιράν όπου ένα λίτρο πετρελαίου εντυπωσιάζει επίσης με τη χαμηλή του τιμή που φτάνει μόλις στο… ένα λεπτό του ευρώ.

Τρίτη χώρα στον κόσμο με το φθηνότερο πετρέλαιο είναι η Σαουδική Αραβία με την τιμή για ένα λίτρο να ανέρχεται στο 0,119 ευρώ, ενώ στην τέταρτη θέση ακολουθεί η Συρία με 0,132 ευρώ/λίτρο diesel. Την πρώτη πεντάδα έρχεται να κλείσει η Αλγερία με τιμή για το πετρέλαιο κίνησης στο 0,182 ευρώ.

Δείτε στην ακόλουθη λίστα τις δέκα χώρες του κόσμου με το φθηνότερο πετρέλαιο κίνησης, όπου ακόμη και στο «τελευταίο» Μπαχρέιν η τιμή δεν ξεπερνά το 0,365 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η μέση παγκόσμια τιμή του πετρελαίου κίνησης είναι 0,93 ευρώ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων η μέση τιμή πετρελαίου κίνησης στην Ελλάδα ανέρχεται στα 1,474 ευρώ (12 Οκτωβρίου) και η τιμή της αμόλυβδης στα 1,739 το λίτρο.

Χώρα -Τιμή diesel/λίτρο

Βενεζουέλα: 0 ευρώ (0,10 Μπολίβαρ Βενεζουέλας)
Ιράν: 0,01 ευρώ
Σαουδική Αραβία: 0,119 ευρώ
Συρία: 0,132
Αλγερία: 0,182
Ανγκόλα: 0,194
Κουβέιτ: 0,328
Τουρκμενιστάν: 0,333
Αιθιοπία: 0,349
Μπαχρέιν: 0,365

Σημειώστε βέβαια ότι στην άλλη άκρη, με τον «τίτλο» του ακριβότερου diesel στον κόσμο βρίσκεται το Χονγκ Κονγκ, στο οποίο η τιμή του πετρελαίου κίνησης αυτή τη στιγμή είναι στα 2,202 ευρώ για ένα λίτρο.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 55 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin