Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
                             Διαφημιστείτε εδώ. Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας
Κοσμος 30 Οκτωβρίου 2020

Πέθανε στα 73 του ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ

Πέθανε στα 73 του ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ Πέθανε στα 73 του ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ Πέθανε στα 73 του ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Μεσούτ Γιλμάζ, ένας από τους σημαντικούς πολιτικούς της σύγχρονης ιστορίας της Τουρκίας.

Ο Γιλμάζ, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, διετέλεσε αρχηγός κόμματος και τρεις φορές πρωθυπουργός της χώρας.

Γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1947 στην Κωνσταντινούπολη και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας όπου σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες.

Ανήκε στο «Κόμμα της Μητέρας Πατρίδας». Έγινε Υπουργός Τουρισμού στην Κυβέρνηση Οζάλ. Από την εκλογή του Οζάλ στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αποτέλεσε τον αρχηγό της εσωκομματικής αντιπολίτευσης προς το νέο Πρωθυπουργό Γιλντιρίμ Ακμπουλούτ.

Το 1991 κατάφερε να εκλεγεί από Συνέδριο του κόμματος αρχηγός και ως εκ τούτου Πρωθυπουργός της χώρας, καθώς το κόμμα του είχε την πλειοψηφία στη Βουλή. Παρέμεινε για λίγο Πρωθυπουργός. Ξαναέγινε το 1996 και ξανά την περίοδο 1997-1999. Από το 1999 ως το 2002 ήταν αναπληρωτής Πρωθυπουργός στην Κυβέρνηση Ετζεβίτ.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 42 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin