Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022
Κοσμος 14 Ιανουαρίου 2022

Ο πρώην Πρόεδρος του Ιράν Μαχμούτ Αχμεντινετζάν στο Φανάρι

Ο πρώην Πρόεδρος του Ιράν Μαχμούτ Αχμεντινετζάν στο Φανάρι Ο πρώην Πρόεδρος του Ιράν Μαχμούτ Αχμεντινετζάν στο Φανάρι Ο πρώην Πρόεδρος του Ιράν Μαχμούτ Αχμεντινετζάν στο Φανάρι
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκε την Παρασκευή ο πρώην Πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούτ Αχμεντινετζάντ, με δική του πρωτοβουλία.

Ο επί οκταετία πρώην Πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις παλαιότερες επισκέψεις του σε ισλαμικές χώρες, στο πλαίσιο του διεξαγόμενου διαθρησκειακού διαλόγου, ενώ ιδιαιτέρως μίλησε για τις θετικές εντυπώσεις του από την περίπου προ εικοσαετίας επίσημη επίσκεψή του στο Ιράν, κατόπιν πρόσκλησης του τότε υπουργού Πολιτισμού της χώρας.

Από την πλευρά του, ο Μαχμούτ Αχμεντινετζάντ επικέντρωσε την ομιλία του στη σημασία του διαλόγου των θρησκειών και των πολιτισμών και τις αγαθές επιπτώσεις του στην αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων και των λαών.

Στο τέλος της συνάντησης, ο πρώην Πρόεδρος του Ιράν επισκέφθηκε τον Πατριαρχικό Ναό όπου ξεναγήθηκε από τον Μ. Σύγκελο Ιάκωβο.

 

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 27 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin