Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
                             Διαφημιστείτε εδώ. Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας
Κοσμος 30 Μαϊος 2020

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στην Αίγυπτο

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στην Αίγυπτο Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στην Αίγυπτο Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στην Αίγυπτο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται μέρα με την ημέρα στην Αίγυπτο προκαλόντας ανησυχία στους πολίτες της χώρας.

Το ένα αρνητικό ρεκόρ καταρρίπτει το άλλο σε τρεις συνεχόμενες ημέρες στην Αίγυπτο καθώς 1.367 επιβεβαιωμένα κρούσματα από Covid-19 καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, όταν να σημειωθεί ότι χρειάστηκαν πενήντα ολόκληρες ημέρες στην αρχή της πανδημίας για να συμπληρωθούν τα πρώτα χίλια κρούσματα. Τώρα, αυτά τα χίλια – και περισσότερα – καταγράφονται σε μία μόνον μέρα…

Συνολικά, μέχρι σήμερα, οι μολύνσεις από κορονοϊό στην Αίγυπτο έχουν φτάσει τις 23.449. Υψηλός είναι και ο συνολικός αριθμός των θανάτων που φτάνει τα 913 άτομα, με 34 νέα θύματα σήμερα, αριθμός ίσος με το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ. Εξάλλου, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, 6.456 άτομα παρουσιάζονται πλέον αρνητικοί στον ιό.

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η αύξηση των κρουσμάτων από κορονοϊό στη χώρα θα συνεχιστεί μέχρι πιθανόν τα μέσα Ιουνίου.

Η Κοπτική Εκκλησία θα κρατά κλειστούς τους ναούς μέχρι τις 27 Ιουνίου

Μέχρι τις 27 Ιουνίου θα παραμείνουν κλειστοί οι ναοί της Κοπτικής Εκκλησίας της Αιγύπτου που εκπροσωπεί τουλάχιστον το 12% του πληθυσμού της χώρας.

Την απόφαση αυτή πήρε σήμερα η Σύνοδος της εν λόγω Εκκλησίας, υπό την προεδρία του Κόπτη Πατριάρχη Ταουάντρος Β’, με το δεδομένο της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού που αυξάνονται μέρα με την ημέρα στη χώρα, με τους ειδικούς να μην μπορούν να προσδιορίσουν το πότε θα φτάσει και πού η κορυφή της καμπύλης.

Μοναδική εξαίρεση για την τέλεση των ιερών ακολουθιών θα είναι η ημέρα της Πεντηκοστής, στις 7 Ιουνίου, όπου και αυτή θα εορταστεί μεν, αλλά με κλειστές τις πόρτες και μόνον με ιερείς καθώς και το απαραίτητο προσωπικό της εκκλησίας.

Οι ναοί της Κοπτικής Εκκλησίας παραμένουν κλειστοί από τις 21 Μαρτίου, όπως και τα μουσουλμανικά τεμένη της χώρας.

To άρθρο Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στην Αίγυπτο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 38 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin