Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
Κοσμος 12 Μαϊος 2019

Μιανμάρ: Πιλότος προσγείωσε επιτυχώς αεροσκάφος χωρίς τους μπροστινούς τροχούς

Μιανμάρ: Πιλότος προσγείωσε επιτυχώς αεροσκάφος χωρίς τους μπροστινούς τροχούς Μιανμάρ: Πιλότος προσγείωσε επιτυχώς αεροσκάφος χωρίς τους μπροστινούς τροχούς Μιανμάρ: Πιλότος προσγείωσε επιτυχώς αεροσκάφος χωρίς τους μπροστινούς τροχούς
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Χωρίς τη χρήση των μπροστινών τροχών κατάφερε να προσγειώσει το αεροσκάφος του ένας πιλότος

των Εθνικών Αερογραμμών της Μιανμάρ, καθώς για τεχνικούς λόγους ο μηχανισμός τους δεν ενεργοποιήθηκε.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, το αεροπλάνο της πτήσης Embraer 190 κατάφερε να ακουμπήσει επιτυχώς στο έδαφος με τους πίσω τροχούς του, όμως στη συνέχεια ολίσθησε στο έδαφος με τη μύτη λόγω της μη λειτουργίας του μηχανισμού των μπροστινών τροχών. Αυτή η «εκτός προγράμματος» ολίσθηση διήρκεσε περίπου 25 δευτερόλεπτα.

Ο πιλότος της πτήσης επαινέθηκε για την επιτυχή προσγείωση που κατάφερε να φέρει σε πέρας, στην οποία μάλιστα κανένας από τους 89 επιβάτες δεν τραυματίστηκε. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, η οποία είχε ξεκίνησει από την πόλη Γιανγκόν με προορισμό την πόλη Μανταλέι, ο πιλότος αντιλήφθηκε το πρόβλημα στη λειτουργία των μπροστινών τροχών και ακολούθησε ορισμένες έκτακτες διαδικασίες, όπως την καύση επιπλέον καυσίμων, ώστε να μειώσει το βάρος του αεροσκάφους και να το προετοιμάσει για την «ασυνήθιστη» προσγείωση.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί το δεύτερο αεροπορικό ατύχημα που συνέβη στη Μιανμάρ αυτή την εβδομάδα. Την Τετάρτη, ένα άλλο επιβατικό αεροσκάφος προσγειώθηκε «άτσαλα» στο διεθνές αεροδρόμιο της Γιανγκόν λόγω κακών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 17 επιβαίνοντες.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 300 φορές

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info(@)athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin

Δες