Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021
Κοσμος 23 Φεβρουαρίου 2021

Η Ρωσία κατέγραψε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης ανθρώπου με την γρίπη των πτηνών

Η Ρωσία κατέγραψε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης ανθρώπου με την γρίπη των πτηνών Η Ρωσία κατέγραψε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης ανθρώπου με την γρίπη των πτηνών Η Ρωσία κατέγραψε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης ανθρώπου με την γρίπη των πτηνών
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Ρωσία κατέγραψε το πρώτο περιστατικό παγκοσμίως κατά το οποίο ένα στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών, που ονομάζεται AH5N8, μεταδόθηκε σε ανθρώπους από τα πουλιά και ανέφερε το περιστατικό αυτό στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η Ρωσία ενημέρωσε για το περιστατικό τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας επισήμανε η επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή της Ρωσίας (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα κάνοντας παράλληλα γνωστό πως το στέλεχος απομονώθηκε στο εργαστήριο Vektor από επτά εργαζόμενους σε μια φάρμα πουλερικών στη νότια Ρωσία, όπου σημειώθηκε εστία μεταξύ των πτηνών τον Δεκέμβριο.

"It's a respiratory virus that spreads easily between people."

Russia has reported the world's first cases of the H5N8 bird flu being passed from birds to humans. @jwgale explains what health risks that could pose.

More: https://t.co/qNf8VjGWPN pic.twitter.com/oUmhVoII29

— Bloomberg Quicktake (@Quicktake) February 23, 2021

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για μετάδοση μεταξύ ανθρώπων προς το παρόν, συμπλήρωσε η ίδια.

Το στέλεχος της γρίπης των πτηνών H5N1 ήταν γνωστό ότι μεταδιδόταν σε ανθρώπους. Το εξαιρετικά μεταδοτικό στέλεχος H5N8 είναι θανατηφόρο για τα πουλιά όμως δεν έχει αναφερθεί ποτέ ότι έχει εξαπλωθεί και στους ανθρώπους.

«Η ανακάλυψη αυτών των μεταλλάξεων (H5N8) όταν ο ιός δεν έχει ακόμη αποκτήσει ικανότητα μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο μας δίνει σε όλους -σε ολόκληρο τον κόσμο- χρόνο για να προετοιμαστούμε για πιθανές μεταλλάξεις και να αντιδράσουμε με επαρκή και έγκαιρο τρόπο», δήλωσε η Ποπόβα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

www.ert.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 46 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin