Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
Κοσμος 12 Ιανουαρίου 2021

Ανάλυση: Ο αποκλεισμός του Τραμπ από τα κοινωνικά δίκτυα και η ελευθερία του λόγου

Ανάλυση: Ο αποκλεισμός του Τραμπ από τα κοινωνικά δίκτυα και η ελευθερία του λόγου Ανάλυση: Ο αποκλεισμός του Τραμπ από τα κοινωνικά δίκτυα και η ελευθερία του λόγου Ανάλυση: Ο αποκλεισμός του Τραμπ από τα κοινωνικά δίκτυα και η ελευθερία του λόγου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανάλυση: Ο αποκλεισμός του Τραμπ από τα κοινωνικά δίκτυα και η ελευθερία του λόγου

Συζήτηση για τον ρόλο των κοινωνικών μέσων δικτύωσης στην κοινωνία και την πολιτική έχει ανοίξει η αναστολή των λογαριασμών του Ντόναλντ Τραμπ σε Facebook και Twitter.

Ο αν. καθηγητής Νομικής Αντώνης Καραμπάτζος και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης σχολίασαν στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» το κατά πόσο ήταν τελικά δημοκρατική, η απόφαση της «φίμωσης» του Ντ. Τραμπ από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγο μετά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Twitter, η αναστολή του λογαριασμού του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, προήλθε λόγω «κινδύνου υποκίνησης περαιτέρω βίας».

«Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και ελαφρώς νοσηρό το γεγονός ότι το Facebook και το Twitter και γενικώς οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχουν αποκτήσει αίγλη και εξουσία θεσμών» σχολίασε ο κ. Χωμενίδης προσθέτοντας ότι «είναι πρόβλημα» για τη δημοκρατία να αποφασίζει μία ιδιωτική εταιρεία να δίνει φωνή ή να φιμώνει.

Ο κ Καραμπάτζος θέτοντας αρχικά την σκέψη ότι μία ιδιωτική εταιρία έχει δικαίωμα να λειτουργεί σύμφωνα με τους δικούς της κανόνες. Ωστόσο στην περίπτωση των συγκεκριμένων δικτύων δεν γίνεται κανείς να μην διαβλέψει στη λειτουργία τους κάποια χαρακτηριστικά φυσικού μονοπωλίου.

Δείτε τη συνέχεια στο βίντεο:

www.ert.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 36 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin