Τετάρτη, 22 Μαϊος 2019
Εργασία 12 Ιουνίου 2018

Πρόσληψη επικουρικών ΩΡΛ στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με την διαδικασία του κατ’ επείγοντος θα γίνει η προκήρυξη για την πρόσληψη επικουρικών γιατρών παιδο–λαρυγγολόγων

στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» μετά τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στην λειτουργία της ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής λόγω έλλειψης γιατρών.

Όπως αποκάλυψε το protothema.gr, τους τελευταίους μήνες έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην κλινική, λόγω υποστελέχωσης καθώς οι τέσσερις από τους πέντε χειρουργούς του τμήματος, υπέβαλλαν την παραίτησή τους λόγω συνταξιοδότησης και μένει μόνο ένας για να καλύψει τις ανάγκες και την αναμονή 700 παιδιών για χειρουργείο.

«Εδώ και τρία χρόνια η διοίκηση και το υπουργείο έχουν ενημερωθεί και δεν έγινε τίποτα»

Ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» Δήμος Κωνσταντόπουλος ανέφερε στο protothema.gr: «Αυτή τη στιγμή διαλύεται μια κλινική. Εδώ και τρία χρόνια η διοίκηση και το υπουργείο έχουν ενημερωθεί με χαρτιά κι έγγραφα αλλά δεν έγινε τίποτα. Τώρα η κλινική θα μείνει με ένα γιατρό διευθυντή ο οποίος βρίσκεται μάλιστα εκτός κεντρικού κτιρίου και μια επικουρική η οποία θα φύγει τον Αύγουστο. Μιλάμε για μια κλινική ΩΡΛ, με 700 παιδιά στην αναμονή για να χειρουργηθούν. Και θα καθυστερήσουν κι άλλο γιατί και καινούργιοι γιατροί να έρθουν θέλουν χρόνο, δεν μπορεί χωρίς να εξετάσουν το παιδί να το βάλουν χειρουργείο».

Στην έλλειψη αναισθησιολόγων οφείλεται η μεγάλη αναμονή

Η μεγάλη αναμονή για χειρουργείο οφείλεται και στην έλλειψη αναισθησιολόγων καθώς τα περιστατικά που πρέπει να καλύψουν καθημερινά προέρχονται από πολλά τμήματα του νοσοκομείου. «Αν ο κάθε χειρουργός ΩΡΛ έχει 50 περιστατικά και βάζει ένα την εβδομάδα καταλαβαίνετε ότι υπάρχει αναμονή. Και οι αναισθησιολόγοι είναι λίγοι γιατί δεν αναλαμβάνουν μόνο τα συγκεκριμένα περιστατικά, είναι στον μαγνήτη, είναι στο οφθαλμολογικό, στην καρδιολογική είναι στη μονάδα ημερήσιας νοσηλείας, κάνουν και εφημερίες», προσθέτει ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 348 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo