Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019
Επικαιρότητα 30 Σεπτεμβρίου 2017

Der Standard: Χάος στην Ελλάδα με το προσφυγικό

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Υπάρχουν πολλά κενά από τη στιγμή που η κυβέρνηση πήρε τη θέση των ΜΚΟ στη φροντίδα των προσφύγων, αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα


Μετά από το δημοσίευμα του Guardian, που έκανε λόγο για εικόνες που φέρνουν στο νου τις ακραίες καταστάσεις του 2015, η Der Standard μιλά για απόλυτο χάος στην Ελλάδα. Ειδικότερα, η ηλεκτρονική έκδοση της αυστριακής εφημερίδας σε εκτενές της δημοσίευμα επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν είχε προνοήσει εγκαίρως για το αναγκαίο προσωπικό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλα κενά από τη στιγμή που πήρε τη θέση των ΜΚΟ για τη φροντίδα των προσφύγων.

 

Όπως αναφέρει η Der Standard, «αυτές τις μέρες το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στη βόρεια Αθήνα προχωρά σε μαζικές προσλήψεις. Η δημόσια υπηρεσία έχει προκηρύξει 850 θέσεις ορισμένου χρόνου για γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Ανήκουστο για την Ελλάδα της κρίσης και των περικοπών. Ο χώρος εργασίας δεν είναι βέβαια ιδιαίτερα ελκυστικός. Το ιατρικό προσωπικό χρειάζεται για τα προσφυγικά καταλύματα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου».

«Από τη στιγμή που η κυβέρνηση ανέλαβε τον προπερασμένο μήνα τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στη θέση των πολυάριθμων διεθνών και τοπικών οργανώσεων αρωγής, δημιουργούνται τουλάχιστον κάποιες ευκαιρίες για τους Έλληνες: νέες δουλειές που χρηματοδοτούνται από προϋπολογισμούς εκατομμυρίων της ΕΕ που χρηματοδοτούσαν προηγουμένως τις οργανώσεις αρωγής», συμπληρώνει.

Ομως σημειώνει ότι για τους 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες τα πράγματα είναι χειρότερα, εάν πιστέψει κανείς την κριτική των ΜΚΟ αλλά και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

«Στις αρχές του μήνα η Υπατη Αρμοστεία κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης στους υπερπλήρεις καταυλισμούς, μεταξύ άλλων, σε Λέσβο και Κω. Από τη στιγμή που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση υπάρχουν παντού κενά. Μετά τις πρώτες βροχές αυτή την εβδομάδα οι σκηνές στο μεγαλύτερο κέντρο υποδοχής στη Μόρια της Λέσβου πλημμύρισαν, λες και ήταν η αρχή της προσφυγικής κρίσης το 2015», τονίζει ακόμη η γερμανική εφημερίδα.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 261 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo