Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
                             Διαφημιστείτε εδώ. Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας
Ειδήσεις 16 Σεπτεμβρίου 2020

Συνάντηση Σακελλαροπούλου-Μητσοτάκη: Εθνικά, πανδημία και Μόρια στο επίκεντρο (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνάντηση Σακελλαροπούλου-Μητσοτάκη: Εθνικά, πανδημία και Μόρια στο επίκεντρο (video)

Μήνυμα στην Άγκυρα ότι οι προκλήσεις και οι απειλές δεν οδηγούν πουθενά έστειλαν κατά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον Πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Το επιτυχημένο ταξίδι σας στο Καστελόριζο συνέπεσε με την αποκλιμάκωση στις εθνικές φουρτούνες, κι ελπίζουμε αυτή η ηρεμία να συνεχιστεί, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά της, η κυρία Σακελλαροπούλου είπε ότι διαπίστωσε υψηλό αίσθημα πατριωτισμού, αποφασιστικότητα και ψυχραιμία. Ειδικότερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε την Τουρκία να δει ότι η μόνη λύση είναι η διπλωματία και ο διάλογος.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις τελευταίες εξελίξεις στα εθνικά θέματα με έμφαση στα ελληνοτουρκικά, καθώς και για τις κυβερνητικές κινήσεις στο μέτωπο τις πανδημίας.

Επιμένουμε στη χρήση μάσκας για να μην χρειαστούν δραστικότερα μέτρα, το ΕΣΥ είναι έτοιμο, είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναφέροντας ότι θα προστεθούν κρεβάτια ΜΕΘ.

Η ελευθερία δεν μπορεί να αποτελεί επίκληση που θα οδηγεί σε ενέργειες που θα αποβαίνουν σε βάρος των άλλων, σημείωσε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Επιπλέον, η Πρόεδρος αναφέρθηκε στη Μόρια, την οποία χαρακτήρισε «ανοιχτή πληγή» που διαρκώς υπενθυμίζει ότι οι ευρωπαϊκές αξίες θα πρέπει να είναι παρούσες και στην ανθρωπιστική κρίση.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι το νέο σχέδιο της ΕΕ για τη μετανάστευση και το άσυλο θα δώσει απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

 

www.ert.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 28 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin