Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022
Ειδήσεις 13 Ιανουαρίου 2022

Σχολεία: Σήμερα η διενέργεια του τρίτου self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με αγωνία αναμένονται τα αποτελέσματα του σημερινού, τρίτου self test που υποχρεούνται να κάνουν την πρώτη εβδομάδα από την επανέναρξη των σχολείων χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί προκειμένου να προσέλθουν την Παρασκευή στις σχολικές αίθουσες.

Μέχρι σήμερα το βράδυ Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου, θα πρέπει μαθητές και εκπαιδευτικοί να υποβάλουν ηλεκτρονικά το αποτέλεσμα του ελέγχου τους, θετικό ή αρνητικό.
Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr για τα δημόσια σχολεία και στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr για τα ιδιωτικά.

Ο έλεγχος με αυτοδιαγνωστικό τεστ, που χορηγήθηκαν δωρεάν στα φαρμακεία αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις και στα σχολεία, είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να προσκομίσουν αύριο Παρασκευή όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί. Να σημειωθεί ότι οι ανεμβολίαστοι νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές θα πρέπει να πραγματοποιήσουν rapid τεστ έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 27 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin