Κυριακή, 31 Μαϊος 2020
Ειδήσεις 31 Οκτωβρίου 2019

Πρωτοφανής κυβερνοεπίθεση στο υφυπουργείο Αθλητισμού

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δέκτης πρωτοφανούς κυβερνοεπίθεσης έγινε το υφυπουργείο Αθλητισμού, όπως ανακοίνωσε

η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Το χτύπημα θεωρείται ότι έγινε από τον πρωτοεμφανιζόμενο ιό στην Ελλάδα, που ονομάζεται Sudikobi, ένας ιός για ον οποίο δεν υπάρχει κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Ήδη, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η ΕΥΠ έχουν επιληφθεί του θέματος, μετά από αίτημα της ηγεσίας. Ωστόσο παρά τις έρευνες, οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεν είναι εφικτό να ανιχνευτεί ο τρόπος επίθεσης.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, λόγω της επίθεσης υπάρχει ενδεχόμενο απώλειας ορισμένων αρχείων , ενώ είναι αναγκαία η αναβάθμιση «των standards ασφαλείας στα δίκτυα που αφορούν στις δημόσιες υπηρεσίες».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

Στόχος πρωτοφανούς κυβερνοεπίθεσης έγινε το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η ΕΥΠ που επιλήφθηκαν του θέματος, ύστερα από αίτημα της ηγεσίας του Υπουργείου, ανέφεραν ότι πρόκειται για πρωτοεμφανιζόμενο χτύπημα στον ελλαδικό χώρο από ιό, επονομαζόμενο Sudikobi, για τον οποίο παγκοσμίως δεν υπάρχει κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Επίσης, όπως ανέφεραν οι ειδικοί, δεν μπορεί να ανιχνευθεί ο τρόπος της επίθεσης, διότι οι δράστες σβήνουν τα ίχνη τους, παρ’ όλα αυτά οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση.

Η επίθεση αυτή ίσως έχει ως συνέπεια την απώλεια ορισμένων αρχείων και τονίζει την ανάγκη αναβάθμισης των standards ασφαλείας στα δίκτυα που αφορούν στις δημόσιες υπηρεσίες.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 1030 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin