Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
Ειδήσεις 08 Απριλίου 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Ζήτησε μονιμοποίηση των 4000 συμβασιούχων Υγείας του ΟΑΕΔ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Mε παρέμβαση της στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την μετατροπή συμβάσεων σε αορίστου χρόνου των 4000 υπαλλήλων της Δημόσιας Υγείας που εργάζονται μέσω ΟΑΕΔ.

H επιστολή αναφέρει τα εξής:
“Κύριοι Υπουργοί

Στα Δημόσια Νοσοκομεία υπηρετούν 4000 Συμβασιούχοι μέσω του ΟΑΕΔ με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση σε όλες τις ειδικότητες. Υπηρετούν για τέταρτο συνεχή χρόνο με ανανεούμενες συμβάσεις χωρίς διακοπή. Συμμετέχουν στα προγράμματα εργασίας όλου του 24ωρου και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Οι κενές οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία είναι 40.000. Ως εκ τούτω η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου είναι επιβεβλημένη για να μην διαταραχθεί η λειτουργία των νοσοκομείων και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Σε περίπτωση λύσης της σύμβασης θα δημιουργηθούν δυσαναπλήρωτα κενά στα Νοσοκομεία με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωές ασθενών.

Το προσωπικό αυτό εργάζεται με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, εκπαιδεύτηκε, καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα πρέπει να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου όπως και των άλλων Συμβασιούχων εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία”.

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 45 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin