Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
Ειδήσεις 09 Ιουνίου 2021

Παρατείνεται κατά μία ώρα η κυκλοφορία από 12/6 – Ξανά μουσική στην εστίαση

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παράταση της κυκλοφορίας έως τις 01:30 από το Σάββατο ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς. Επίσης, από τις 12/6 θα επιτρέπεται η μουσική σε εξωτερικούς χώρους εστίασης μόνο για καθήμενους ενώ αν κάποιος παραβιάσει το μέτρο για πρώτη φορά θα υπάρχει πρόστιμο 5000 ευρώ ενώ αν αυτό συμβεί κι άλλη φορά θα υπάρχει αναστολή της λειτουργίας της επιχείρησης.

Από την 1η Ιουλίου η κυκλοφορία θα είναι ελεύθερη σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Από την πρώτη μέρα του Ιουλίου αυξάνονται σε 300 από 100 τα άτομα που θα επιτρέπονται στις δεξιώσεις. Επίσης, από 12/6 ανοίγουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές με 2 εισόδους και αυξάνεται η πληρότητα για συναυλίες και θέατρα, ανάλογα με τη χωρητικότητα του κάθε χώρου.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι η βελτίωση της επιδημίας στη χώρα σε συνδυασμό με το εμβολιαστικό πρόγραμμα επιτρέπει την άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων. Αυτό όμως, όπως είπε, δεν σημαίνει ότι φτάσαμε στο τέλος της πανδημίας και πρόσθεσε ότι η τήρηση των μέτρων χωρίς εκπτώσεις είναι απαραίτητη.

Αναλυτικά όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

1. Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

2. Από το Σάββατο 12 Ιουνίου η κυκλοφορία επεκτείνεται κατά 1 ώρα. Θα ξεκινά, δηλαδή, στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί -όπως και σήμερα- μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ από την 1η Ιουλίου -και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν- το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά να ισχύει.

3. Από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.

4. Επίσης, από το Σάββατο 12 Ιουνίου επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές, και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

5. Από την ίδια ημερομηνία -δηλαδή το Σάββατο 12 Ιουνίου, 6 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων. Σε 70% έως 5.000 θέσεων και 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

6. Επίσης, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100τ.μ.

7. Aπό την 1η Ιουλίου το όριο για τις υπηρεσίες catering-δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100, που είναι αυτή τη στιγμή.

8. Όσον αφορά τις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%.

Σχετικό Άρθρο: Παράταση κυκλοφορίας και μουσική στην εστίαση εισηγείται η Επιτροπή

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 33 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin