Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
Ειδήσεις 11 Ιουνίου 2021

Ν. Χαρδαλιάς: Υποχώρησε το ιικό φορτίο σε 24 περιοχές – Προσεκτικά και τα νέα βήματα επανεκκίνησης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Tα επιδημιολογικά δεδομένα βελτιώνονται σταθερά σε συνδυασμό με τον ρυθμό εμβολιασμού και η μείωση του Ιικού φορτίου επιτρέπει νέα βήματα για την ανάκτηση της ελευθερίας, ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση.

Ενδεικτικά ανέφερε υποχώρηση ιικού φορτίου σε 24 περιοχές της χώρας, εκ των οποίων οι 16, συμπεριλαμβανομένου και του βόρειου τομέα Αθηνών, το επίπεδο ετοιμότηταςπέφτει στο κίτρινο από το πορτοκαλί.

‘Αλλες οκτώ περιφερειακές ενότητες πέφτουν επίπεδο από το κίτρινο στο πράσινο. Ωστόσο η Κως ανεβαίνει επίπεδο στο πορτοκαλί.

Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση – Πιο αργά η απαγόρευση κυκλοφορίας

‘Oπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, από το Σάββατο 12 Ιουνίου στις 06.00, η απαγόρευση κυκλοφορίας μετατίθεται στις 1:30 από τις 12:30 . Επίσης:

  • Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση, μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.
  • Επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές, και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους.
  • Αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων. Σε 70% έως 5.000 θέσεων και 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου:

Επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 45 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin