Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
Ειδήσεις 11 Ιουνίου 2021

Live – Υπουργική Σύνοδος EuroMED7 – Η συνέντευξη τύπου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση του ertnews.gr από το Καβούρι τη  συνέντευξη των αναπληρωτών και υφυπουργών Εξωτερικών 7 μεσογειακών κρατών, της Ελλάδας, της Κύπρου της Μάλτας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας που συμμετείχαν στην Υπουργική Σύνοδο EUROMED7, υπό την Προεδρία του Αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που μίλησε για την αναγκαιότητα του διαλόγου για αποκλιμάκωση, με σεβασμό του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία.

Η σύνοδος των υπουργών των Μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU-Med7) πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής των EU-Med7, που θα διεξαχθεί στη χώρα μας τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Στην ατζέντα της υπουργικής Συνόδου περιλαμβάνονται τα θέματα της διαχείρισης της πανδημίας, του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Next Generation EU), της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, του ευρωπαϊκού πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, της μετανάστευσης, της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο, της συνεργασίας με τις χώρες Νότιας Γειτονίας ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο ζήτημα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου.

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 40 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin