Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
Ειδήσεις 17 Μαϊος 2021

Κομισιόν και ΕΟΔΥ «συμμαχούν» για την καταπολέμηση της πανδημίας (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σαράντα χρόνια έχουν περάσει από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σήμερα, οι σχέσεις εντείνονται με τη συνεργασία της Κομισιόν και του ΕΟΔΥ για την καταπολέμηση της πανδημίας στη χώρα μας. Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιώργος Μοσχόβης και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μίλησαν γι’ αυτό το θέμα στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Ο κ. Μοσχόβης αναφέρθηκε στον σπουδαίο ρόλο που έχουν παίξει στην αναχαίτιση της πανδημίας οι 500 ομάδες του ΕΟΔΥ, των οποίων οι δράσεις είναι 100% χρηματοδοτημένες από την ΕΕ, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες χώρες. Επίσης, σχολίασε ότι οι ομάδες του ΕΟΔΥ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στη μάχη του εμβολιασμού πλέον.

«Να δούμε πια με διαφορετικό μάτι ό,τι περάσαμε και να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που δούλεψαν στην ανάσχεση αυτής της υγειονομικής κρίσης», είπε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, τόνισε στη συνέντευξή του τη σπουδαιότητα της ενέργειας της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα. Ο κ. Αρκουμενέας ανέφερε πως έχουν διενεργηθεί εκατοντάδες εμβολιασμοί από τον ΕΟΔΥ, ενώ καθημερινά συνεχίζονται οι έλεγχοι και τα τεστ στις πύλες εισόδου της χώρας. «Υπάρχει σταδιακή αποκλιμάκωση στους δείκτες τις τελευταίες βδομάδες, ο κορονοϊός βέβαια είναι εδώ. Όσο προχωράει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα, 110.000 εμβόλια ημερησίως, χτίζεται το τείχος ανοσίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος και σημείωσε πως στα μέσα Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των πληθυσμών στα νησιά.

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 50 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin