Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021
Ειδήσεις 23 Φεβρουαρίου 2021

Εφορία: Τι ισχύει με τις αποδείξεις και το «χτίσιμο του αφορολόγητου»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διευκρινίσεις σχετικά με την διαχείριση των αποδείξεων και το «χτίσιμο του αφορολόγητου» έδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως τόνισε ο υπουργός «Όσον αφορά στο «χτίσιμο του αφορολόγητου» ισχύουν τα γνωστά για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις. Θα δούμε το πώς αυτά θα προσαρμοστούν στη βάση των lockdown γιατί όντως εκεί υπάρχει ένα πρόβλημα.

Τα πληττόμενα νοικοκυριά πάντως θα έχουν μικρότερο θέμα γιατί οι ενισχύσεις που έχουν λάβει δεν μετράνε ως εισόδημα, οπότε δεν μετράει στις ενισχύσεις το 30%.

Ετοιμάζεται επίσης μια νέα εφαρμογή από την ΑΑΔΕ για τις χάρτινες αποδείξεις, μέσω της οποίας θα μπορούν οι πολίτες να σκανάρουν τις αποδείξεις που παίρνουν όταν πληρώνουν με μετρητά.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί η ΑΑΔΕ να ελέγχει εάν η ίδια απόδειξη δηλώθηκε από αυτόν που την εξέδωσε.

Αυτό θα μας δώσει ένα πολύ ισχυρό όπλο και θα δώσουμε και τα αντίστοιχα κίνητρα για να συλλάβουμε τα κυκλώματα που «χακάρουν» τις ταμειακές μηχανές ώστε να μην δηλώνονται οι αποδείξεις. Ο πολίτης νομίζει ότι έχει πληρώσει το ΦΠΑ στο κράτος, ενώ στην πραγματικότητα κάποιος τον υφαρπάζει.

Εκεί θα συνεργαστούμε πολίτες και Πολιτεία για να θέσουμε τέλος σε ένα πολύ εκτεταμένο σύστημα φοροδιαφυγής. Αυτά όλα θα ισχύσουν από την ώρα που θα ανακοινωθούν», κατέληξε ο υπουργός.

www.ert.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 36 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin