Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
elzh-CNendeitrusr
Ειδήσεις 11 Φεβρουαρίου 2016

Aστικές συγκοινωνίες - Έρχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θεωρείται η μόνη ασφαλής λύση για την καταπολέμηση της αιμορραγίας εσόδων από την μη ακύρωση των εισιτηρίων


To σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΑΣΑ που αποτελεί μνημονιακή επιταγή καλούνται να υλοποιήσουν οι νέες διοικήσεις των αστικών συγκοινωνιών.

Πρόσφατα, συγκροτήθηκε η Επιτροπή που θα αναλάβει να εξειδικεύσει το action plan που είχε εκπονήσει η προηγούμενη διοίκηση του ΟΑΣΑ και με μικρές αλλαγές υιοθέτησε η νυν πολιτική ηγεσία. Στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν ο νέος Πρόεδρος του OAΣΑ, οι διευθύνοντες σύμβουλοι σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ και υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων Οικονομικών, Υποδομών και Εσωτερικών.

Πάντως, στο υπουργείο Υποδομών θεωρούν ότι για να γυρίσουν σελίδα οι συγκοινωνίες, είναι αναγκαία η είσπραξη των ανεξόφλητων οφειλών των υπουργείων για λογαριασμό των οποίων οι αστικές συγκοινωνίες μεταφέρουν συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών. Πριν λίγους μήνες η απερχόμενη διοίκηση του ΟΑΣΑ υπό τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη κατέθεσε αγωγή κατά του Δημοσίου και του υπουργείου Εργασίας για αναδρομικές οφειλές ύψους 186 εκατ.

Εισπράττοντας μέρος των εσόδων αυτών, το υπουργείο εκτιμά ότι θα μπορέσει να καλύψει τμήμα της «μαύρης» τρύπας των 100 εκατ. ευρώ που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες στις συγκοινωνίες. Θα ακολουθήσει η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία αρχές του 2017 και θεωρείται η μόνη ασφαλής λύση για την καταπολέμηση της αιμορραγίας εσόδων από την μη ακύρωση των εισιτηρίων καθώς και η ολοκλήρωση του έργου της τηλεματικής με την ένταξη στο σύστημα 1.000 στάσεων ένα έργο που αναμένεται να παραδοθεί στον ΟΑΣΑ από την κοινοπραξία Ιντρακάτ-Ιντρασόφτ τον Απρίλιο.

newmoney.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 855 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo