Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
Ειδήσεις 09 Ιουνίου 2021

Ανοίγουν πάνω από 420.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό με Pfizer, Moderna και J&J

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανοίγουν πάνω από 420.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό με Pfizer/ΒioNTech, Moderna και Johnson & Johnson, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών. Στο τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων πολιτών με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson και με τη συμμετοχή ιδιωτών ιατρών. 

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι ανοίγουν 420.300 νέα ραντεβού για εμβολιασμό. Ειδικότερα:

  • 240.000 με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech
  • 96.300 με το εμβόλιο της Moderna
  • 84.000 με το εμβόλιο της  Johnson & Johnson.

Υπενθύμισε ότι την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους 25-29 ετών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα υποχώρησε για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα και πως όλες οι Περιφέρειες παρουσιάζουν μείωση κρουσμάτων. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η πανδημία έχει τελειώσει. Όπως είπε, συνεχίζεται η αύξηση κρουσμάτων στις νεώτερες ηλικίες. Ο μέσος ηλικιακός όρος των νέων μολύνσεων είναι τα 36 έτη.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 6.430.792 εμβολιασμοί στην Ελλάδα. Το 39% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το 23,7% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του.

Ο Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι Ο Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι θα στηριχθούν οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας που υφίστανται υπερβολικό στρες, το λεγόμενο “burn out” και ειδικά όσοι εργάζονται στις ΜΕΘ, καθώς έχει παρατηρηθεί διεθνώς ότι ποσοστό άνω του 40% αντιμετωπίζει το σύνδρομο της επαγγελματικής εξουθένωσης.

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 43 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin